(VIDEO) Pogledajte trenutak kada je Rafael Nadal saopštio da se povlači sa Wimbledona

Nadal se povrijedio tokom jučerašnjeg meča protiv Taylora Fritza kada je sredinom drugog seta osjetio bolove u abdomenu, ali je zahvaljujući velikim naporima uspio nastaviti meč, a na kraju ga i dobiti rezultatom 3:2 u setovima. 

Iako su svi mislili da povreda nije ozbiljnije prirode, današnjim pretragama ustanovljeno je napuknuće trbušnog mišića, zbog čega je Nadal odlučio da odustane od turnira kako ne bi rizikovao pogoršanje povrede.

Nadal je pokušao odraditi trening, a kada je shvatio da ne može udarati lopticu punim intenzitetom sazvao je konferenciju za medije i objavio da neće nastupiti u polufinalnom meču sa Nickom Kyrgiosom. 

“Moram se povući sa turnira. Kao što su svi vidjeli jučer, doživio sam bolove u abdomenu, a danas je potvrđeno da imam napuknuće trbušnog mišića. Ovu odluku saopštavam kasno jer sam cijeli dan razmišljao o tome šta ću odlučiti, ali mislim da nema smisla da izlazim na teren. Očigledno je ako budem forsirao da će se povreda pogoršati, a ne želim da rizikujem i odsustvujem sa terena 2 do 3 mjeseca”, rekao je Nadal. 

Tenis/video-pogledajte-trenutak-kada-je-rafael-nadal-saopstio-da-se-povlaci-sa-wimbledona-774194″>sport1.oslobodjenje.bajavno.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi