Video/Intervju sedmice RGM-a: Mostarski high-tech na švedski način

Poznati bosanskohercegovačko-švedski poduzetnik i prvi čovjek uspješne informatičke kompanije “ZenDev” iz Mostara i Gőteborga, Senad Šantić, u emisiji “Intervju sedmice” na “Radiju Gradska mreža (RGM) – Mostarskom radiju” rekao je uz ostalo kako je povratkom u BiH i pokretanjem kompanije u Mostaru 2016. godine želio pomoći sebi, a i lokalnoj zajednici u mostarskoj i bh. sredini.

Šantić je, govoreći o vremenu kada je razmišljao o povratku u domovinu rođenja iz Švedske i pokretanju biznisa, kazao kako je po svojoj prirodi, uvijek želio pokrenuti neku firmu, pri čemu je dosta pomogla činjenica da je završio informatički fakultet, ali je magistrirao poduzetništvo.

“Onda sam razmišljao: kakvu firmu mogu pokrenuti u Bosni i Hercegovini (tako) da će i meni biti dobar kvalitet života, a i da poboljšam kvalitet života ljudima u mojoj, hajmo reći, novoj zajednici u Mostaru. I iz toga se rodila ova ideja da se pokrene firma ZenDev”, izjavio je Šantić.

On je podsjetio da se firma “ZenDev” bavi izradom vlastitih proizvoda – mobilnih aplikacija, primarno za švedske klijente.

“Želimo da pokažemo omladini ovdje da ne moramo samo biti jeftina radna snaga svijeta, nego mi možemo napraviti neke proizvode koji su brendovi, koji su prepoznati širom svijeta”, kazao je takođe Šantić.

O Senadovom životu u Švedskoj, gdje je završio kao dječak-izbjeglica 1993. godine, obrazovanju, povratku u Bosnu i Hercegovinu, odnosno Mostar, te poslovnom putu firme “ZenDev”, poslušajte i pogledajte u emisiji “Intervju sedmice” RGM-a.

(Mostarski.ba)

mostarski.ba
#VideoIntervju #sedmice #RGMa #Mostarski #hightech #švedski #način

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Adin
Adin
Adin je geek manijak. Donosi vam najnovije it vijesti i savjete. Zna sve o mobitelima, laptopima, tabletima. Koje aplikacije ne trebate, bez kojih ne možete. Voli putovati, dobro jesti i piti, pa često piše o mjestima koje trebate posjetiti.

Popularno danas