back to top

VIDEO: DOBRO vam umjereno vedro jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je 10 stupnjeva C, tiho je, nebo nad duvanjskim krajem umjereno je vedro, sunce je uranilo, ali se još probija kroz tanke bijele oblake.

Ugodan vam i blagoslovljen današnji dan, i vedar i oblačan, ali tih i mirisan, a Ptičji orkestar TN u rano jutro počeo je s koncertom, pa godi uz prvu jutarnju kavu slušati i umilnu pjesmu. Dok slušamo ptičji pjev razmišljamo kako bi svijet bio siromašniji bez ptičje pjesme, polja i šume bili bi nijemi ili bi ostalo samo vjetru da “nosi drvo i kamen”.


Razmišljamo i kako bi naše, niske i visoke šume, naša polja, brda, gajevi i visoravni, vrtovi i okućnice, bili nijemi i manje vrijedni bez živoga svijeta u njima, zato po zna koji put ponavljamo, apeliramo za zaštitu prirode, ljepota koje nam je Bog dao, a oko koje se nismo mnogo trudili da bismo je uživali. Čini se u posljednje vrijeme da se mnogo više trudimo razmišljati kako je uništiti, upropastiti tu ljepotu, na koju smo s pravom ponosni. Nije danas ni jedan prigodan dan zaštite prirode, takav bi trebao biti svaki sat i svaki dan, jer ako je danas uništavamo što mogu u nasljedstvo očekivati naši budući naraštaji. Razmislite o tome i dok nije kasno zaštitite prirodu: polje, šume, rijeke, jezera, mora… ljepotu, Božje davanje! Zahvalite Bogu na novom danu-velikom daru u kojemu ćete biti zaštitnici, čuvari, dobro činitelji, a ne rušitelji!

S ljubavlju u srcu, mirom u duši, pozitivnim mislima i spremni pomoći drugima, s osmijehom na usnama širite radost i dobro raspoloženje svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas