VIDEO/DOBRO vam oblačno, hladno i snježno jutro iz Tomislavgrada!

Temperatura zraka je minus 1 stupanja C, puše bura i hladno je, nebo nad duvanjskim krajem prekriveno je sivim oblacima, a jutro je osvanulo pod tankim snijegom, koji još pomalo pada, a i je mu vrijeme sada!

Ugodna vam i blagoslovljena snježna subota, svetkovina je svete Kate, pa je primjereno i vrijeme jer je poznata duvanjska, tradicijska  izreka : “Sveta Kata – snig na vrata”, pa evo jutros zabijelio krovove, banuo na vrata, na drveće, grmove i cvijeće, ali samo poprašio, ukrasio ih, tek toliko da opravda spomenutu izreku.


Vjerujemo da ste se dobro naspavali i da s dragim osobama pijete prvu jutarnju kavu i ne čudite se što pada snijeg na svetu Katu, haha. Danas je, opet po stoljetnoj tradiciji sajamski, pijačni, pazarni dan u Tomislavgradu, dernek na svetu Kata, kada se kupuje sve što bi nam moglo trebati za dugih zima (iako ih je sve manje takvih), kupuje se topla odjeća, obuća…dakle, imate razloga, ako ste dobrog zdravlja i stabilni na nogama, prošetati do duvanjske tržnice na kojoj, sigurno, ima mnogo robe, unatoč hladnom i snježnom vremenu. Možda baš zato i cijene budu niže, jer se ni trgovcima ne drće na otvorenom.

Vozačima je potreban dodatni oprez na mokroj, a mjestimice i zaleđenoj ili snježnoj cesti, a nekako je i maglovito. Oprez je potreban i pješacima jer je sklisko, pa ako ne morate nigdje, uživajte u toplini doma, nema ljepšeg mjesta, u igri s djecom, unucima, u razgovoru s dragim osobama, prijateljima, susjedima.

Sve što budete radili, kuda god hodili, neka bude s ljubavlju u srcu, mirom u duši, empatijom, pozitivnim mislima i dobrim vibracijama, s osmijehom na usnama širite radost, vedrinu i toplinu svuda oko sebe!

www.tomislavnews.com

www.tomislavnews.com

Popularno danas