back to top

Vezanje paradajza: većina ga zanemari, a neophodno je za uspješan rod

Kada je riječ o uzgoju izvrsnih rajčica, važno je znati kako i kada koristiti podršku biljkama dok rastu, jer to može biti ključno za njihov uspjeh. Podrška ne samo sprječava prevrtanje biljaka pod težinom plodova, već ih također održava produktivnošću i zaštićenim od štetočina i bolesti, prenosi Gardening Know How.

Postoji niz prednosti vezanja biljaka rajčice. Pored sprječavanja pucanja grana pod težinom plodova, podrška također omogućuje bolji protok zraka i svjetlosti, što je važno za zdravlje biljaka i kvalitetu plodova. Također olakšava svakodnevne poslove poput zalijevanja, plijevljenja i žetve te štiti urod od bolesti i štetočina.

Kad je riječ o vezivanju rajčica, ključno je započeti s podupiranjem glavne stabljike odmah nakon sadnje. Bilo da koristite stupove, kaveze ili rešetke, postavljanje potpore prije ili odmah nakon sadnje pomoći će u zaštiti biljaka. Tijekom sezone, važno je redovito vezati grane za potporu kako bi se osiguralo da biljka ostane stabilna i produktivna.

Odabir pravog materijala za vezivanje je također važno. Preporučuje se koristiti pamučnu traku, jutu ili specifične trake dizajnirane za rajčice kako bi se izbjegle ozljede biljaka. Uz pravilnu podršku i vezivanje biljaka, možete osigurati zdravu biljku i obilan urod.

Dom i dizajn

Objava Vezanje rajčice: ovaj postupak većina preskoči a bez njega nema dobrog uroda pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Mostarski.info )

Popularno danas