back to top

Velika pobjeda u prepunoj hadžićkoj dvorani!

Derbi utakmica ovogodišnje Premijer lige BiH za rukometašice je u potpunosti opravdala očekivanja.

Veoma dobru utakmicu ekipe su otvorile ispitivanjem snaga te početnim vodstvom domaće ekipe od 1:0 i 2:1 što su ujedno bile i jedine prednosti domaćina u utakmici. Izjednačena igra i rezultat su trajali prvih 15-ak minuta , tj. do rezultata 5:5. Nakon toga Gruđanke kontroliraju utakmicu i imaju stalno prednost koja se kretala od 1 do 6 golova. Iako je prednost stalno bila na strani grudske ekipe, domaće cure nijednog trenutka nisu odustajale od pokušaja da preokrenu rezultat. Ipak, aktualne prvakinje su pokazale snagu, karakter i kvalitetu koja ih godinama drži na vrhu BiH ženskog rukometa. Obrana je bila čvrsta, pokretljiva, agresivna u granicama dozvoljenog, a napad dovoljno učinkovit za sigurnu pobjedu u najvažnijoj utakmici do sada u ovoj sezoni.

Sjajna podrška s prepunih tribina , od više od 1000 gledatelja , koji su gromoglasno podržavali domaće cure, puno je bolje djelovala i više motivirala Gruđanke, kojima je to bio dodatni motiv za sjajnu igru koju su prikazale. Kao i obično ne ističemo posebno bilo koju od djevojaka, ali i ovaj put je bilo vidljivo da je naš glavni igrač bila timska igra, odgovornost, dosljedno ispunjavanje svih zamisli trenerice Zlate Zubac i uz to velika borbenost, poručili su iz HRK Grude.

Tako su Gruđanke, koje su mnogi bili otpisali, nakon ove utakmice postale najozbiljniji kandidat za obranu naslova, za osvajanje devetog naslova prvakinja BiH.

velika pobjeda u prepunoj hadžićkoj dvorani! velika pobjeda u prepunoj hadžićkoj dvorani!

RK Hadžići – HRK Grude 22:28(11:13)
KSiRC Hadžići
Gledatelja 1000
Suci: Amar i Dino Konjičanin (Visoko)
Nadzornik: Zdenko Alpeza (Mostar)

RK Hadžići

Lamija Spiljak ,Anđela Stojanović 4, Amina Hadžiabdić 6, Sara Čahtarević 1, Zerina Čajić, Šejla Ganić, , Adna Halebić 2, Dejana Kulić 7(4), Anisa Selimović, Sumea Lokvančić, Amina Duratbegović, Lejla Bošnjak 2, Sara Blečić

Trenerica : Alma Hadžović
Sedmerci: 6(4)
Isključenja: 6 min
Izravna diskvalifikacija:Sara Čahtrarević 57:55

HRK Grude

Martina Šumelj, Dragana Vukosavljević, Matea Šumelj 2, Nina Marić, Iva Martinović, Karla Alpeza, Ema Jareb, Teodora Petković 5(2), Mia Lugonjić 3, Lea Bošnjak 1, Ina Džidić, Petra Sesar, Karla Lovrić 4, Lucija Vistorop 4, Ana Petrović 9(2), Zahida Zajmović

Trenerica : Zlata Zubac
Sedmerci:8(4)
Isključenja: 10 min

Post Velika pobjeda u prepunoj hadžićkoj dvorani! je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas