back to top

Velibor Pudar otvoreno o svemu: Nadu me je prevarila…

Osamnaestogodišnja Mostarka Lana Pudar uspjela je osvojiti srebrnu medalju na 200 metara delfin na Evropskom prvenstvu u vodenim sportovima u Beogradu. Lana je već bila šampionka Evrope, viceprvakinja i trećeplasirana na svjetskom prvenstvu u istoj disciplini.

Njen otac Velibor Pudar, nekadašnji golman u fudbalu, rođen je u Mostaru 1964. godine. Nakon uspješne fudbalske karijere, stekao je UEFA licencu za treniranje i radio kao trener u Saudijskoj Arabiji od 2010. do 2016. godine.

Nakon uspjeha Lane na prvenstvu, i otac i kćerka su se oglasili. Lana Pudar je negirala tvrdnje svog oca o njenom predstavljanju države u sportu, ističući da je to uvijek bila samo njena odluka. Velibor Pudar je odgovorio na Lanino obraćanje putem svog Facebook profila.

velibor pudar iskreno o svemu: nada me je prevarila...

Nakon toga, Velibor je otkrio razloge zašto nije prisustvovao svadbi svog sina Nemanje, objašnjavajući detalje iz porodičnih odnosa i izazove sa bivšom suprugom Nedom. Otac je podijelio svoju odluku o napuštanju porodice nakon mnogih pokušaja održavanja zajednice, ali je naglasio da je uvijek bio tu za svoju djecu.

velibor pudar iskreno o svemu: nada me je prevarila...

Nakon što je donio odluke o svom putu, Velibor je javno podijelio svoje odluke i izazove s kojima se suočava. Samo on poznaje svoju stranu priče i nada se da će njegova djeca jednog dana shvatiti sve okolnosti.

velibor pudar iskreno o svemu: nada me je prevarila...

Nastavak priče je neizvjestan, ali Velibor ističe da je spreman suočiti se sa svijetom, čvrst u svojoj odluci i posvećen svom putu. Nada nije dala komentare na ove događaje, otvarajući prostor svakoj strani da iznese svoju priču.

 

 

(24sata.info / Sport Network)

Izvor: ( 24sata.info / Javno.ba )

Izvor: ( javno.ba / Mostarski.info )

Popularno danas