back to top

Veleposlanici Švedske, Finske, Slovenije i predstavnik EU Delegacije u Bosni i Hercegovini u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji

Danas su u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji boravili veleposlanici više europskih zemalja članica EU predvođeni veleposlanicom Švedske u Bosni i Hercegovini, njenom ekselencijom Johannom Strömquist kao predstavnicom države koja trenutno predsjedava Vijećem Europske unije. Uz veleposlanicu Švedske u Bosni i Hercegovini, u posjeti su još boravili i veleposlanik Republike Finske u BiH, Nj.E. Kalle Kankaanpää, veleposlanik Republike Slovenije u Bosni i Hercegovini, Nj.E. Damijan Sedar i predstavnik Delegacije EU u Bosni i Hercegovini, Petar Kraljević.

Ispred Vlade Hercegbosanske županije izaslanstvo je primio predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Vukadin koji je prisutnima izrazio srdačnu dobrodošlicu te ih upoznao s brojnim prirodnim i društvenim karakteristikama županije, kao i trenutnom političkom situacijom u županiji. U predstavljanju Hercegbosanske županije predsjednik županijske Vlade Vukadin posebno je istaknuo više mogućnosti razvoja županije kao što su područja drvne industrije, poljoprivrede, proizvodnje energije iz obnovljivih izvora i turizma.

Veleposlanici zemalja članica i predstavnik EU zahvalili su se predsjedniku Vlade na srdačnoj dobrodošlici i na detaljnom upoznavanju s karakteristikama županije. Veleposlanica Švedske u Bosni i Hercegovini, Nj.E.  Johannae Strömquist istaknula je kako je trenutni kandidacijski status za EU ogromna prilika za državu Bosnu i Hercegovinu za koju se nada da će vratiti svoj fokus na implementaciju neophodnih reformi, od kojih će korist imati svi građani ove države, a koje će istovremeno približiti ovu zemlju Europskoj uniji. U tom smislu, okončanje samog procesa formiranja vlasti i na županijskom nivou je od ključne važnosti. Švedska kao zemlja koja trenutno predsjedava Vijećem EU, kao i snažan bilateralni partner Bosne i Hercegovine, podržava i dalje će podržavati sve napore od kojih će koristi imati svi građani ove zemlje.

Izražena je spremnost za nastavkom suradnje između Europske unije i veleposlanstava zemalja članica EU te Vlade Hercegbosanske županije u područjima koja će za cilj imati daljnje promicanje i razvitak društvenog, gospodarskog i političkog sektora na korist svih žitelja Hercegbosanske županije.

Vlada HBŽ

Objava Veleposlanici Švedske, Finske, Slovenije i predstavnik EU Delegacije u Bosni i Hercegovini u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas