More
  VijestiKulturaVečeras u Mostarskom teatru mladih predstava "Moja muko"

  Večeras u Mostarskom teatru mladih predstava “Moja muko”

  Večeras, subota,18. decembra, na repertoaru Mostarskog teatra mladij je playback predstava “MOJA MUKA”. Predstava se igra dvanaesti put i u direktnoj je interakciji sa publikom.

  Ovo je predstava u kojoj je publika scenarista. Playback teatar je zanimljiva forma i tehnika, u Bosni i Hercegovini, nedovoljno korištena, a kroz teatarsku igru i u teatarskoj fikciji gledaoci se suočavaju sa vlastitim problemima, mukama, traumama i slično, što redovno vodi ka katarzi.

  Postoje mnoge vrste alternativnog teatra….Playback je teatar poput foruma u zajednici, mjesto za “monolog”, za istraživanje odnosa između osobnog i političkog, između individualnog i kolektivnog. To je prilika da čujemo i da nas čuju, da prepoznamo međusobne sličnosti i razlike, i da vidimo svoj život na sceni.

  Umjetnički zajednički tkamo izrečenu riječ, ples, muziku, pripovijedanje i fizički teatar u improviziranoj formi koja može biti ozbiljna, dirljiva, a često i vesela. Sadržaj dolazi od publike, u trenutku, kroz stvarna životna iskustva ljudi, priče i snove.

  Ukratko, ako imaš nerješiv problem, ako te nešto muči, ako imaš noćne more, ili bilo šta slično, ovo je pravi izbor za tebe. “MOJA MUKA” je tvoja katarza za sve što te muči.
  Vidimo se u, večeras u Titovoj 128 u 19,30 sati, poručili su organizatori.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img