Vatrogasci u Čitluku i Prozoru-Rami dobili nova vatrogasna vozila

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona, usvajanjem Programa Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo, omogućila je nastavak opremanja vatrogasnih jedinica u tom kantonu.

Naime, zahvaljujući usvojenom Programu, Uprava je provela potrebnu proceduru i nabavila vatrogasna vozila za Općinu Čitluk i DVD “Rama”.

Ključeve novih vatrogasnih vozila uručio je direktor Uprave Eugen Ćubela, podsjetivši kako su takva ili slična vozila već dobile sve jedinice lokalne samouprave u HNK.

“Naša je nakana i dalje nastaviti s opremanjem vozilima i drugom potrebnom opremom kako bi vatrogasci mogli odgovoriti izazovima koji pred njima stoje. Nakon Prozora-Rame i Čitluka ostaju nam još dvije općine u kojima dostavljamo vozila, čime će biti završen ciklus u kojem svakoj jedinici lokalne samouprave doniramo po dva vozila”, kazao je direktor Ćubela, objavila je Vlada HNK.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi