back to top

UŽAS “Policajac je mog sina dodirivao po spolnom organu, tjerao ga da prizna da je gay”

Predstavnik organizacije Da se zna Bojan Lazić najavio je da će to udruženje podnijeti dvije krivične prijave u vezi sa policijskim zlostavljanjem i mučenjem dvije mlade osobe – muškarca i žene – pripadnika LGBT populacije, objavio je N1.

Lazić je istakao da se 14. veljače dogodio najteži slučaj homofobije koji je ta organizacija zabilježila, kada je policija upala u stan dvije LGBT osobe i prema njima se ponašala brutalno, te da su zbog toga tražili da unutrašnja kontrola ispita te postupke i da traže da zaštitnik građana ispita zakonitost postupanja policije.

On je na konferenciji za novinare detaljno objašnjavao torturu nad te dvije osobe, koja je trajala više sati, i u stanu i u policijskoj stanici.

Kako je rekao, policija je provalila u stan, navodno zbog prijave da se u njemu nalazi droga, ali su pretres obavljali pripadnici specijalne policije, koji su prvo vezali i oborili na zemlju dvoje cimera, a zatim im uperili oružje u glavu.

„Kada su uočili obilježja LGBT zajednice krenula je brutalnost prema njima“, rekao je Lazić i dodao da su tu policijsku ekipu vodili Strahinja Vuković i Dubravko Despotović.

On je istakao da su momka vrijeđali i nazivali pogrdnim imenima i da su mu govorili da ga treba ubiti, vrijeđali njegovu cimerku, da su mladića dodirivali po polnom organu i njegovom glavom simulirali oralni seks, da su ih tukli i nanijeli im tjelesne povrede.

Majka momka koji je doživeo nasilje Sanja Malinović rekla je da je ponašanje policije bilo morbidno i brutalno, da su njenog sina tukli, vrijeđali i prijetili mu silovanjem dok nije priznao da je gej, da su ga zatim umjesto lisicama vezali konopcem, ponašali se brutalno prema njemu, snimali telefonom i snimke dijelili među sobom.

Ona je naglasila da je policajac njenom sinu gurnuo ruku u gaće i vukao mu polni organ, što ona smatra silovanjem.

Malinović je istakla da su je u toku noći iz policije zvali telefonom i da joj je inspektor rekao: „Mamice, saznaćete šta vaš sinčić voli“, da ga je, kada je stigla u Beograd ujutru, tražila po policijskim stanicama.

Ona je ukazala i da je njenog sina vrijeđao tehničar u bolnici „Laza Lazarević“, gdje su otišli na ljekarski pregled, dodavši da će tužiti i tog tehničara.

Kako je rekla, njen sin i njegova cimerka dobili su pomoć psihoterapeuta i psihijatra preko organizacije Da se zna, svakodnevno mijenjaju lokaciju, boje se da priđu stanu, koji i dalje nema vrata, svi spavaju zajedno na podu i o njima brinu majke naizmjenično.

UŽAS “Policajac je mog sina dodirivao po spolnom organu, tjerao ga da prizna da je gay” Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas