Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH

Zastupnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je danas Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, javlja BHRT.

Predlagač ovog zakonskog prijedloga, koji se pred poslanicima našao u prvom čitanju, poslanik Šerif Špago /SDA/ u obrazloženju je naveo da bi ovim izmjenama i dopunama plaće proračunskih korisnika bile uravnotežene, jer je aktualnim Zakonom utvrđen nesrazmieran odnos u koeficijentima i plaćama, od najniže do najviše.

Poslanici su zadužili Ustavnopravnu komisiju da sačini novo mišljenje o Prijedlogu zakona o dopunama Zakona o sportu u BiH.

Predlagač ovog zakonskog prijedloga je poslanik Denis Zvizdić /NiP/ i u obrazloženju navodi da je cilj da se trajno osigura materijalna podrška za sportske rezultate, te trajno finansiranje izgradnje i održavanja sportskih objekata.

Entitetske većine nije bilo danas za Zvizdićev prijedlog izmjena Zakona o zastavi BiH u prvom čitanju, pa je vraćen Kolegiju na usuglašavanje.

Zvizdić u prijedlogu obrazlaže da je sporno što se u Zakonu o zastavi BiH navodi da se zastava BiH ističe na bilo kojoj zgradi zajedničkih institucija ili zgradi kojom upravljaju zajedničke institucije ili koja je odgovorna zajedničkim institucijama, tvrdeći da je neustavan termin “zajedničke institucije”.

Na današnjoj sjednici nije usvojeno izvješće o primjeni Jedinstvenih pravila za izradu pravnih propisa u institucijama BiH, kao ni izvješće o izvršenju proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2021. godinu.

Na današnjoj sjednici Marin Vukoja imenovan je za tajnika Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici su danas dali suglasnost za ratifikaciju sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj za projekat modernizacije vodnih i sanitarnih usluga i za ratifikaciju sporazuma o grantu za “Trast fond” jednog donatora za Projekat modernizacije vodnog i sanitarnog sektora za BiH.

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić rekao je da će naredna redovna sjednica biti 20. ožujka.

Objava Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas