More
  VijestiUskoro useljenje u zgradu socijalnog stanovanja u Jablanici

  Uskoro useljenje u zgradu socijalnog stanovanja u Jablanici

  Izvođenje građevinskih radova na višenamjenskom objektu sa osam stambenih jedinica na Gornjoj koloniji (lokalitet Unis) u Jablanici skoro je završeno, pa uskoro slijedi otvaranje objekta i useljenje korisnika. 

  Tim povodom, u srijedu je u sali za sjednice Općinskog vijeća u Jablanici održan radni sastanak općinskog načelnika Damira Šabanovića sa saradnicima zaduženim za implementaciju projekta ispred općine Jablanica i nosilaca projekta CEB II: Đenane Mekić iz CRS BiH, Sretena Ćemalovića iz Regionalne kancelarije CRS Mostar i pomoćnice federalnog ministra za raseljena osobe i izbjeglice Šefike Palo.

  Tema sastanka bila je upoznavanje općinskog načelnika i saradnika o narednim koracima u realizaciji projekta: o uspostavljanju lokalnog pravnog okvira, pripremama za useljenje i aktivnostima nakon useljenja korisnika.

  Inače, navedeni projekt realizovan je u okviru državnog projekta CEB II “Zatvaranje kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja”, a na osnovu sporazuma koji je Općina Jablanica potpisala s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica i Upravom za izbjeglice i prognanike HNK.

  Cilj je projekta da se u općini Jablanica izvrši konačno pražnjenje i zatvaranje kolektivnog smještaja, odnosno da se osobama smještenim u kolektivnim centrima i alternativnim smještajima u skladu sa njihovim potrebama i mogućnostima, izgradnjom osam stambenih jedinica, osigura rješavanje stambenog pitanja.

   Naručioci radova bili su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, Fond za povratak BiH Sarajevo i Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica. Izvođač radova na objektu bilo je preduzeće G.D. Konstrukcije  d.o.o. Mostar, a nadzor nad izvođenjem radova vršio je  Modular d.o.o. Jablanica. Vrijednost ugovorenih radova iznosila je 715.705 KM, objavili su iz Općine Jablanica.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img