Uskoro svečano otvorenje senzornog parka u Potpolju

Rukovodstvo Udruge roditelja i prijatelja djece s posebnim potrebama „Susret“ je početkom mjeseca srpnja u javnost izišlo sa idejom izgradnje senzornog parka za djecu s poteškoćama u razvoju. Organizirali su akciju prikupljanja sredstava koja je okončana dana 25. kolovoza 2022. godine. Na facebook stranici Udruge objavljeno je kompletno izvješće sa navedenim donatorima i prikupljenim sredstvima. Partner Udruge „Susret“ u ovome projektu je Ustanova Edukacijsko – rehabilitacijski centar „Sveti Josip Radnik“ Čitluk na čijem zemljištu je i planiran senzorni park. Upravo preko Centra osigurana su sredstva Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ. Veliku financijsku potporu projektu pružila je Općina Čitluk, a u samoj akciji je sudjelovao veliki broj gospodarstvenika, svećenika, udruga građana i pojedinaca. U međuvremenu, predstavnici Udruge „Susret“ su sudjelovali u organizaciji više događaja poput manifestacije „Dani berbe grožđa“, festivala „Blatničke note dobrote“, košarkaških turnira „Tomo Krasić“ i „Monte Zott“.

Nakon provedbe postupka javne nabavke za izvođača radova odabrana je tvrtka „Educa“ d.o.o. Mostar, dok je proizvođač opreme tvrtka „Istracom“ d.o.o. Sanski Most.

Danas je postavljen dio uređaja, dok se sutra očekuje postavljanje ostatka uređaja, njihovo učvršćivanje te završni radovi vezani za postavljanje zaštitne podloge koja će omogućiti sigurno korištenje svih sadržaja senzornog parka.

Vjerujem da smo postigli zacrtani cilj, a to je da svako dijete dobije neki sadržaj koji će pomoći njegovom poboljšanju. Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli ostvarenje toga cilja. Svečano otvorenje senzornog parka planirano je za dan 03. prosinca kada se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom“ – rekao je Ivo Bevanda, predsjednik Upravnog vijeća Ustanove Edukacijsko – rehabilitacijski centar „Sveti Josip Radnik“ Čitluk i dopredsjednik Udruge „Susret“.

  U Čitluku održano Kušanje mladog vina

The post Uskoro svečano otvorenje senzornog parka u Potpolju appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi