More
  VijestiUsklađivanje podataka zemljišne knjige i katastra prioritet u Mostaru

  Usklađivanje podataka zemljišne knjige i katastra prioritet u Mostaru

  Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović sa suradnicima, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić i predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić održali su u utorak sastanak na kojem su razgovarali o aktivnostima i projektima sektora zemljišne administracije koji se realiziraju i planiraju realizirati na području grada Mostara.

  Kao prioritetna aktivnost od interesa za grad Mostar ovom prilikom je istaknuto usklađivanje podataka zemljišne knjige i katastra, priopćeno je iz Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

  S obzirom na to da je od Svjetske banke odobreno vremensko produženje Projekta registracije nekretnina koji se trenutno provodi kroz dodatno financiranje, navedeno je kako su detaljno razmatrane mogućnosti uključivanje gradskih područja (K.O. Mostar I i K.O. Mostar II) u aktivnosti projekta tijekom 2022. godine.

  Naglašena je i važnost nastavka izlaganja podataka izmjere i katastarskog klasiranja na javni uvid i stavljanje u službenu uporabu, i to za najmanje 3 katastarske općine.  

  Tijekom sastanaka su usuglašene zajedničke aktivnosti Federalne uprave i Grada Mostara, a koje će za rezultat imati pokretanje procesa izlaganja na javni uvid podataka izmjere tijekom 2022. godine.

  Također je naglašeno kako su krenule i aktivnosti glede uspostave katastra komunalnih vodova, digitalnog arhiva kao i aktivnosti uspostave adresnog registra za područje grada.

  Izraženo je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s obje strane a dogovorene su i smjernice, rokovi i međusobne obveze za implementaciju projekata u idućem razdoblju, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img