Upravna inspekcija HNK-a naložila Gradu obnovu postupka u roku pet dana

Upravna inspekcija HNK-a, na zahtjev Građanske inicijative „STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“, izvršila je inspekcijski nadzor u Odjelu za urbanizam Grada Mostara, a zbog nepostupanja po drugostepenom rješenju Ministarstva građenja HNK koje je naložilo obnovu postupka izdavanja dozvola na Bijelom Brijegu, a na što se gradski urbanizam oglušuje, navodi se u saopštenju GI „Stop nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“.

Postupajuća kantonalna upravna inspektorica prilikom nadzora je utvrdila da prvostepeni organ (Grad Mostar) u predmetu obnove postupka izdavanje rješenja nije u zakonskom roku postupio po rješenju Ministarstva građenja i prostornog uređenja HNK-a, kojim je poništen zaključak Odjela za urbanizam i građenje Grada Mostara.

Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja, Upravna inspekcija HNK-a je 1. jula 2022. voditelju postupka u Službi za građevinske poslove Grada Mostara naredila da u roku pet dana preduzme upravne radnje i postupi po drugostepenom rješenju od 26. aprila prošle godine i u ponovnom postupku donese novi upravni akt.

Građanska inicijativa „STOP nelegalnoj gradnji na Bijelom Brijegu“, stoji na kraju saopštenja, očekuje da Služba za građevinske poslove postupi po naredbi Upravne inspekcije i u naloženom roku provede drugostepeno rješenje i ponovi postupak.

()

Upravna inspekcija HNK-a naložila Gradu obnovu postupka u roku pet dana Nova Sloboda.

novasloboda.ba

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Šta vidjeti u Mostaru