back to top

Uprava civilne zaštite HBŽ započela edukaciju djece predškolske dobi u dječjim vrtićima

U sklopu provođenja aktivnosti Plana i programa obučavanja i osposobljavanja struktura zaštite i spašavanja za 2023. i 2024.  godinu Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije započela je s edukacijom djece predškolske dobi u dječjim vrtićima s područja Hercegbosanske županije o temi Elementarne nepogode, ponašanje u slučaju pojave prirodnih i drugih nesreća“ koju provodi načelnica sektora za strukturu i obuku Uprave civilne zaštite Hercegbosanske županije Martina Knez.

Uprava civilne zaštite Hercegbosanske županije u suradnji sa Službama civilne zaštite grada Livna, općina Tomislavgrad, Kupres, Glamoč i Drvar, te ravnateljima dječjih vrtića ovih gradova/općina započela je s edukacijom djece predškolske dobi u dječjim vrtićima.

Cilj obuke je na jednostavan i pristupačan način educirati djecu predškolske dobi u dječjim vrtićima kako se ponašati u slučaju pojave neke nesreće. Obuka je koncipirana tako da pruža nužne informacije i prijedloge konkretnih aktivnosti s djecom, koja će im omogućiti da:

  • usvoje znanja o pravilnom postupanju u slučaju različitih elementarnih nepogoda i drugih nesreća;
  • steknu vještine pravilnog postupanja u izvanrednim situacijama;
  • emotivno ojačaju kako bi u izvanrednoj situaciji mogli zadržati prisebnost i primijeniti stečena znanja i vještine;
  • upoznaju se s važnijim telefonskim brojevima koji se koriste samo u slučaju hitnosti.

Vlada HBŽ

Objava Uprava civilne zaštite HBŽ započela edukaciju djece predškolske dobi u dječjim vrtićima pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas