Upozorenje za korisnike javnih površina u Mostaru

Grad Mostar, Odjel za gospodarstvo komunalne i inspekcijske poslove, Služba za inspekcijske poslove izdala je upozorenje.

“Upozoravaju se pravne i fizičke osobe, koje koriste javne površine u gradu Mostaru, postavljenom ugostiteljskom opremom, ljetnim baštama i sl. sadržajem, kao i drugim predmetima u funkciji obavljanja poslovnih djelatnosti, a kojima je protekao rok po odobrenju nadležnog tijela za zauzimanje javne površine, da su dužni pribaviti Rješenja za privremeno korištenje javne površine za period 01.11.2023.-31.12.2023.

Korisnici javnih površina, svi, dužni su pribaviti Rješenja o zauzimanju javnih površina za naznačeni period najkasnije do 18.11.2023.

Već od 21.11.2023. Služba za inspekcijske poslove, Komunalni redari, a zatim i Komunalni inspektori izvršiti će kontrolne nadzore, donijeti Rješenja o uklanjanju sadržaja sa onih javnih površina gdje odgovorne osobe nisu pribavile odobrenja od nadležnog organa, a za zatjecanje u prekršaju izreći će odgovarajuće prekršajne sankcije shodno Odluci o privremenom korištenju javnih površina(„Sl. glasnik Grada Mostara“ broj: 5/11, 2/12 i 22/22).

Pozivamo korisnike javnih površina da svoje poslovanje usuglase sa važećom zakonskom regulativom”, stoji u dopisu Službe za inspekcijske poslove Grada Mostara.

Popularno danas