UNDP donirao specijalističku opremu Graničnoj policiji BiH vrijednu 41.000 KM

Predstavnici Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini uručili su u četvrtak Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine specijalističku opremu za otkrivanje nezakonitog malog oružja i lakog naoružanja, kao i drugu opremu potrebnu za svakodnevni rad Granične policije BiH.

Oprema je nabavljena u sklopu Projekta sprječavanja nezakonite trgovine i prometa oružjem u Bosni i Hercegovini (eng. Halting Arms and Lawbreaking Trade – HALT) kojeg provodi UNDP BiH.

Policijski službenici Granične policije BiH će za još uspješniji rad na terenu, uključujući i učinkovitiju borbu protiv nezakonite trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem, sada imati na raspolaganju: 25 metalnih kolica za pregled robe, 10 digitalnih fotoaparata, 8 kompleta za pakovanje dokaza, 11 setova brojeva za označavanje dokaza te 23 seta univerzalnih alata (multitool kits), ukupne vrijednosti 41 000 KM, priopćeno je u petak iz Granične policije BiH.

Ova donacija UNDP-a BiH predstavlja nastavak podrške Graničnoj policiji BiH u smislu daljnjeg jačanja njenih kapaciteta, odnosno poboljšanja uvjeta rada s ciljem učinkovitije borbe protiv nezakonite trgovine malim oružjem i lakim naoružanjem (eng. SALW), s obzirom na to da je UNDP u okviru projekata koje je u Bosni i Hercegovini implementirao u prethodnom razdoblju, uključujući i Projekat za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u Bosni i Hercegovini (eng. Countering Illicit Arms Trafficking in Bosnia and Herzegovina – CIAT), Graničnoj policiji BiH već donirao specijalističku opremu vrijednu oko 238 000 KM (bez PDV).

UNDP BiH je najavio nastavak podrške Graničnoj policiji BiH u okviru projekta HALT i u narednom razdoblju u vidu isporuke dodatne specijalističke opreme za otkrivanje nezakonitog malog oružja i lakog naoružanja.

Projekt HALT se provodi od veljače 2020. godine kao zajednički projekt Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u BiH i UN Ureda za drogu i kriminal (UNODC) s namjerom daljnjeg unaprjeđivanja sigurnosti unutar i izvan granica zapadnog Balkana, a kroz ciljano djelovanje usmjereno ka unaprjeđenju kapaciteta Bosne i Hercegovine u borbi protiv nezakonite trgovine SALW-om.

Projekt HALT financiraju Savezna Republika Njemačka, Kraljevina Švedska, Ujedinjeno  Kraljevstvo, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska i Kraljevina Norveška putem Multilateralnog fonda za Zapadni Balkan, uz podršku Europske unije, a u okviru inicijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na zapadnom Balkanu.

Projektne aktivnosti se između ostalog provode i u suradnji s Graničnom policijom BiH kao jednim od korisnika ovog projekta, dok su u određeni broj aktivnosti u okviru projekta uključene i druge institucije odnosno agencije u Bosni i Hercegovini, stoji u priopćenju.

Fena

Objava UNDP donirao specijalističku opremu Graničnoj policiji BiH vrijednu 41.000 KM pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

Popularno danas