Udruga Krug organizirala još jednu edukaciju o šećernoj bolesti

Jučer, 5.6. u kinodvorani u Tomislavgradu održana je još jedna u nizu edukacija o dijabetesu u organizaciji udruge Krug oboljelih od šećerne bolesti HBŽ. Edukaciji je nazočilo 50 sudionika, među kojima su bile i medicinske sestre Doma zdravlja Tomislavgrad i Kupres. Edukaciju su vodili prim. dr. sc. Slaven Kokić dijabetolog endokrinolog i dr. Ante Jurčević kirurg.

Dr. Slaven Kokić je iznio jednu zanimljivu činjenicu da je u jednom od najbogatijih gradova na svijetu u Dubaiju 50% stanovništva oboljelo od šećerne bolesti. A dr. Ante Jurčević je iznio jednu šokantnu činjenicu da je u našoj županiji u prošloj 2021. godini napravljena 91 amputacija dijelova stopala ili noge koja je izravno povezana s dijabetesom i komplikacijama.

Zahvaljujući nesebičnom zalaganju predsjednika udruge Krug Gorana Karaule uspješno smo završili projekt “Dijabetes ne boli, kad zaboli kasno je”. Medicinske sestre kao prve koje se susreću s pacijentima su pozvane na što užu suradnju sa udrugom radi podizanja svijesti o komplikacijama.

Ovim putem obavještavamo sve sugrađane da je udruga uspjela organizirati pored dolaska dječjeg dijabetologa endokrinologa i dolazak dijabetologa endokrinologa za odrasle dva puta mjesečno u županijsku bolnicu u Livno.

Pozivamo sve oboljele od dijabetesa tip 1 i tip 2 da se uključe u rad udruge.

Još jednom ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima, a posebnu zahvalu upućujemo predsjedniku udruge Goranu Karauli!

Tajnica udruge Lidija Leutar

#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item1 {
background: url(https://cdn.tomislavcity.com/wp-content/uploads/2022/06/dijabetes-predavanje-2-80×60.jpg?x38558) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item2 {
background: url(https://cdn.tomislavcity.com/wp-content/uploads/2022/06/dijabetes-predavanje-80×60.jpg?x38558) 0 0 no-repeat;
}
#tdi_1 .td-doubleSlider-2 .td-item3 {
background: url(https://cdn.tomislavcity.com/wp-content/uploads/2022/06/dijabetes-1-80×60.jpg?x38558) 0 0 no-repeat;
}

Objava Udruga Krug organizirala još jednu edukaciju o šećernoj bolesti pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas