Učenik iz banjalučke škole prijetio učenicima da će napraviti spisak likvidacije

Učenik viših razreda Osnovne škole “Georgi Stojkov Rakovski” u Banjaluci prijetio je učenicima ove škole da će napraviti spisak, po ugledu na masakr koji se dogodio i svibnju u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, gdje je učenik K. K. ubio osmoro učenika i radnika osiguranja.

Ivana Ljubojević, direktorica OŠ “Georgij Stojkov Rakovski”, potvrdila je za “Nezavisne novine” da su djevojčice iz razreda ovog učenika prijavile da je spomenuti učenik u razgovorima rekao da će napraviti spisak, te da je škola obavijestila nadležne institucije o ovom nemilom događaju.

“Sve je pod kontrolom, policija je razgovarala s roditeljima djeteta, kao i psihološka služba škole. Srećom nije napisan spisak, sve je poduzeto na vrijeme”, kazala je Ljubojević i dodala da je o ovom događaju informiran i Centar za socijalni rad Banjaluka.

Dodaje da je jučer održan Savjet roditelja u ovoj školi gdje su roditeljima prenesena događanja.

“Roditelji su zabrinuti, ali osjećaju se sigurnije jer smo mi sve poduzeli što je moguće da ne dođe do tragedija”, kazala je Ljubojević.

Kako neslužbeno saznajemo, ovaj učenik potiče iz problematične obitelji, te su u ranijem periodu s roditeljima ovog učenika obavljeni razgovori o njegovom ponašanju.

Kako je rekla Ljubojević, nakon tragedije koja se dogodila u Beogradu, u njihovoj školi je bilo prijetećih razgovora među djecom tipa “ja ću to srediti”, te da su u svibnju imali slučaj da im je rečeno da jedan od učenika u torbi ima oružje.

“Srećom policijski službenik je bio tu i provjerio ruksak djeteta, gdje nije pronašao ništa”, kazala je Ljubojević.

Dodaje da je u posljednje vrijeme veliki problem u školama što djeca zloupotrebljavaju sve i skreću pažnju na sebe.

“Veliki problem je što djeca znaju da nemaju nikakvu odgovornost do 14 godina, već roditelji”, kazala je Ljubojević.

Iz Centra za socijalni rad  Banja Luka kratko su odgovorili da su danas o ovom događaju službenim putem zaprimili prijavu od Policijske stanice Lazarevo u Banjaluci.

“Mi ćemo svakako poduzeti sve mjere koje su u našoj nadležnosti”, kazali su iz Centra za socijalni rad Banja Luka.

Objava Učenik iz banjalučke škole prijetio učenicima da će napraviti spisak likvidacije pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas