back to top

Učenici triju škola iz Livna posjetili Filozofski fakultet SUM-a

Učenici triju srednjih škola iz Livna posjetili su Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru gdje su im predstavljeni studijski programi koji se izvode na Fakultetu.

 

Iz Srednje strukovne škole “Silvije Strahimir Kranjčević” bila su 32 učenika u pratnji profesorice Nikoline Šibenik i profesora Tonija Mihaljevića, Hrvoja Jukića i Marija Maglice, iz Srednje ekonomske škole bila su tri učenika te iz Gimnazije 26 učenika u pratnji profesorica Anđele Koprčina, Ivane Mihaljević i Slađane Pejaković.

 

Prodekan za znanost Filozofskog fakulteta SUM-a prof. dr. sc. Marko Odak i asistentica na studiju Informacijskih znanosti Matea Lovrić objasnili su mogućnosti studiranja na Fakultetu te su predstavili 17 studijskih skupina. Prodekan Odak je kazao da se maturanti na ovaj način upoznaju s okruženjem koje ih ubrzo očekuje.

 

Učenicima je održana radionica tijekom koje im je predstavljen rad udruge Mentalist, kao i rad ostalih udruga Filozofskog fakulteta s naglaskom na međusobnu suradnju udruga i njihovih članova. U zadnjem djelu radionice učenicima je predstavljeno nekoliko savjeta i smjernica koji će im koristiti u procesu biranja zanimanja i donošenja odluke o studiranju. Radionicu je vodila predsjednica udruge Mentalist i studentica Psihologije Magdalena Lasić.

 

Na Filozofskom fakultetu SUM-a studijski programi koji se izvode su: Arheologija, Engleski jezik i književnost, Filozofija, Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti, Latinski jezik i rimska književnost, Logopedija, Novinarstvo, Njemački jezik i književnost, Odnosi s javnošću, Politologija, Povijest, Povijest umjetnosti, Psihologija, Socijalni rad, Talijanski jezik i književnost te Sigurnosne i međunarodne studije.

livnovine.com

Popularno danas