U sudaru skutera i pedaline u Neumu teže povrijeđena petogodišnja djevojčica

-

Petogodišnja djevojčica, državljanka Švajcarske, sinoć je teže povrijeđena u pomorskoj nesreći koja se dogodila u neumskom zalivu, nedaleko od naselja Surdup.

Kako je potvrđeno iz MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, djevojčica se nalazila na pedalini, zajedno s još četiri osobe, kada ih je u jednom trenutku udario skuter na kojem su bila dva muškarca, a kojim je upravljao I. M. (20) iz Sarajeva.

Nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Neum djevojčica je kolima Hitne pomoći prevezena u dubrovačku bolnicu, a kako Avaz saznaje  zadobila je povrede glave.

Dok u MUP-u HNK nemaju više informacija, iz Lučke kapetanije Neum su rekli da se pedalina nalazila na nedozvoljenoj udaljenosti od obale, odnosno, na 150 metara.

S druge strane, skuter koji je trebao od plaže biti udaljen 300 metara u jednom trenutku se, primaknuo pedalini, a zatim je udario i to u stranu na kojoj se nalazila i djevojčica, a koja je glavom udarila o skuter.

Zanimljivo je da je skuter, kako je to naknadno utvrđeno, registrovan za lične potrebe, dok je vlasnik pedaline, navodno, negirao da je on iznajmio brod.

spot_img

Mostar vijesti