U policijskoj akciji u Širokom i Posušju oduzeto pet vozila

Policija je u Širokom Brijegu i Posušju tijekom četvrtka provela akciju TIF u kojoj su izuzeli pet vozila.

Priopćenje MUP-a ŽZH prenosimo u cijelosti:

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, provodeći operativnu akciju naziva TIF, su postupili po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, te su u četvrtak, 23. ožujka 2023. godine uz asistenciju krim tehničara PU Široki Brijeg, Specijalne policije MUP-a ŽZH i policijskih službenika MUP-a HNŽ-a, na dvije lokacije izvršili pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila koje koriste osobe B.K. (1960.) iz Širokog Brijega i I.K.(1961.) iz Posušja.

Prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila koje koristi B.K. iz Širokog Brijega, policijski službenici su pronašli i izuzeli vozilo marke Mercedes, vozilo marke Toyota, ključeve od vozila, dokumentaciju, mobitel, te ostale predmete koji se dovode u vezu s izvršenjem kaznenog djela iz čl. 373 KZ F BiH Krivotvorenje isprave, te koji će poslužiti kao dokaz u kaznenom postupku.

Kod I.K. (1961.) iz Posušja, prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila, policijski službenici su pronašli i izuzeli tri vozila marke Mercedes, prikolicu, dva mobitela, dokumentaciju i druge predmete koji se dovode u vezu s počinjenim kaznenim djelom iz čl. 373 KZ F BiH Krivotvorenje isprave.

Izuzeta vozila su prevezena u Sabirni centar u mjestu Bučine, Ljubuški.

Po kompletiranju predmeta, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH će protiv B.K. (1960.) i I.K.(1961.) uputiti Izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo iz čl. 373 Kaznenog zakona F BiH.

Objava U policijskoj akciji u Širokom i Posušju oduzeto pet vozila pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas