U Neumu proglašeno stanje prirodne nesreće

Zbog velikog požara koji je poharao zaleđe općine Neum 02. kolovoza 2022. godine, Općinski načelnik Dragan Jurković, na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, donio je Odluku o proglašenju stanja prirodne nesreće na području Općine Neum.

Ovom Odlukom proglašava se stanje prirodne nesreće uzrokovano velikim požarom otvorenog prostora, nastalog dana 02. kolovoza 2022. godine, na dijelu područja Općine Neum i to za naseljena mjesta: Podžablje, Broćanac, Praovice i Prapratnica.

U požaru su stradali brojni maslinici iz kojih su svake godine brojnim priznanjima nagrađivana maslinova ulja, uništen je veliki broj pčelinjaka i košnica, te drugih kultura koje se uzgajaju na ovom području. Općina Neum i njeni stanovnici pretrpjeli su ogromnu štetu koja će se tek zbrajati.

Smirivanje stanja na terenu nastupilo je nakon puna tri dana neprestanog gašenja domaće vatrogasne postrojbe, brojnih mještana , vatrogasnih postrojbi iz susjednih općina i gradova i u konačnici uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH koji su na teren stigli drugi dan požara.

Načelnik općine Neum se ovim putem još jednom zahvaljuje svim vatrogascima, iz svih vatrogasnih postrojbi, dobrovoljcima i mještanima, Oružanim snagama BiH i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u ovim teškim danima za općinu Neum, stoji u dopisu iz Ureda načelnika Općine Neum.

Objava U Neumu proglašeno stanje prirodne nesreće pojavila se prvi puta na Neum.online.

  Donosimo popis grupa i raspored za prvi dan Memorijalnog malonogometnog turnira “Josip Marčinko”

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi