U Neumu podsezona iznad očekivanja, u planu novi plažni prostori

Ove jeseni Neum vrvi od domaćih i stranih turista i bilježi najplodonosniju postsezonu. Hoteli rade punom parom, a rezervirani su i za studeni. Zbog očekivanja rekordnog broja gostiju za naredno ljeto planira se širenje plažnih prostora kojih nedostaju.

Načelnik Općine Neum Dragan Jurković za Klix.ba kaže kako je turizam u jedinom bh. gradu na moru doživio svoj puni procvat tijekom ove godine.

Ističe da su hotelijeri, ugostitelji i čitava lokalna zajednica iznimno zadovoljni ovogodišnjom sezonom tijekom koje je ostvaren broj noćenja iznad 80 posto od onog 2019. godine kad je dosegao svoj rekord.

“Zadovoljni smo sezonom, ali smo podsezonom prezadovoljni. Većina hotela je rezervirana do polovine studenog, a neki čak i do kraja tog mjeseca što se zaista dugo nije dogodilo”, kaže Jurković za Klix.ba.

Ističe da je mnogo faktora utjecalo na to, te da su pored ulaganja lokalne zajednice i otvaranja nove magistrale koja je Neum povezala s ostatkom BiH uvelike doprinijele i povoljne vremenske prilike, zbog kojih u Neum dolazi i veliki broj gostiju na jedan dan, što se prije rijetko događalo.

Zbog svega toga bi se Neum nerednog ljeta mogao suočiti s velikim problemom nedostatka plažnog prostora s kojim je jedini bh. gradu na Jadranu u špici sezone već odavno u deficitu, te lokalna zajednica već radi na pronalasku adekvatnog rješenja.

“Svi smo svjesni toga da plažnog prostora nedostaje, posebno u vrijeme pune sezone, kad ovdje dnevno boravi oko 20 tisuća ljudi, svi koji su bili ovdje u to vrijeme, mogli su vidjeti da nemamo taj prostor koji nam je potreban”, iskreno će Jurković.

  U Neumu počela deseta NetWork konferencija

Zbog toga se po njegovim riječima intenzivno radi na pronalasku adekvatnog prostora za proširenje plaže, koji je nužno što prije osigurati kako bi svi gosti koji posjete Neum narednog ljeta ostali vjerni toj destinaciji i za buduće dolaske.

“Očekujem da ćemo na tom projektu raditi već početkom naredne godine. Gdje će biti nove plaže i na koji način ćemo taj prostor širiti odredit će struka”, zaključio je načelnik Neuma u razgovoru za Klix.ba.

Objava U Neumu podsezona iznad očekivanja, u planu novi plažni prostori pojavila se prvi puta na Neum.online.

neum.online

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi