U Neumu konferencija o rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom

Caritas Bosne i Hercegovine u suradnji s Udruženjem slijepih Kantona Sarajevo i Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH organizira stručnu konferenciju “Profesionalna rehabilitacija i zapošljavanje osoba s invaliditetom u Federaciji BiH” koja će se održati u hotelu Sunce u Neumu, od 21. do 23. listopada.

Konferencija ima za cilj analizirati dosadašnje rezultate Zakona o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom, u proteklih 10 godina te ponuditi konkretne prijedloge za promjenu postojeće zakonske regulative iz perspektive Fonda, ministarstva, organizacija osoba s invaliditetom i privrednih društava.

Konferencija će okupiti oko 30 osoba iz različitih sektora, stručnjaka na području zapošljavanja osoba s invaliditetom.

Svoje sudjelovanje na konferenciji potvrdili su predstavnici Parlamenta Federacije BiH, Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Službe za zapošljavanje HNŽ-a, Institucije Ombudsmena za ljudska prava BiH, Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje, nekoliko privrednih društava za zapošljavanje OSI i organizacija osoba s invaliditetom.

 Projekt “Promocija prava na rad i zapošljavanje osoba s invaliditetom” financira Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini.

U sklopu projekta predviđene su javne prezentacije, okrugli stolovi, obuke za mlade osobe s invaliditetom, internet kampanja i konferencija, priopćili su iz Caritasa. 

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.

Popularno danas