More

  U navijačkom okršaju u Mostaru šest uhapšenih, u teškom stanju jedna osoba

  Mostarska policija je uhapsila šest osoba zbog osnovane sumnje da su učestvovali u jučerašnjem obračunu navijačkih grupa u Mostaru. U okršaju je povrijeđeno više osoba, među kojima su i dva policajca, a jedan mladić je životno ugrožen.

  Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić za Klix kaže da je policija radila neumorno tokom cijele noći i da se i dalje intenzivno radi kako bi se ovaj nemili slučaj rasvijetlio.

  “Do sada je šest osoba privedeno i nad njima se provodi kriminalistička obrada. Radimo operativno na terenu i na prepoznavanju osoba koje su izazvale incident te će u skladu sa zakonskim propisima bit svi procesuirani”, kazao je Marić za Klix.ba.

  Podsjetimo, jučer u 14:20 sati na raskrsnici ulica kardinala Stepinca i Mile Budaka u blizini bivšeg hotela “ERO”, došlo je do fizičkog sukoba više mlađih nepoznatih pripadnika navijačkih grupa koji su se tukli palicama i kamenjem, a intervencijom pripadnika MUP-a HNK sukob je prekinut i stanje javnog reda i mira stavljeno je pod nadzor.

  U ovom sukobu povrijeđeno je više osoba, a 19-godišnji E.P. je zadobio povrede opasne po život, te je hospitaliziran u SKB Mostar, nakon što mu je prva pomoć ukazana u Kantonalnoj bolnici “Dr. Safet Mujić” .

  Uz životno ugroženog mladića, također su povrijeđena dva policijska službenika.

  Iz MUP-a HNK navode kako policijski službenici PU Mostar provode kriminalističku istragu i rade na utvrđivanju identiteta učesnika ovih nereda.

  Navodno se sukob navijača Veleža i Zrinjskog dogodio zbog ispisanih grafita između bivšeg hotela “Ero” i Carinskog mosta.

  najnovije

  spot_img