U najslađem kulinarskom showu osobe s invaliditetom pravile hurmašice (VIDEO)

Kulinarski show “Najbolja hurmašica” u kojem su učestvovali predstavnici triju organizacija osoba s invaliditetom s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona održan je u utorak u prostorijama Udruženja mladih “Ružičnjaka – Los Rosalesa” u Mostaru.

Po riječima predsjednice tog udruženja Jasne Rebac, u današnjem kulinarskom showu učestvuju ekipe Udruženja “Susret” iz Čitluka, Udruženja Our Kids- Naša djeca te ekipa Udruženja mladih “Ružičnjaka – Los Rosalesa” koje prave tradicionalan kolač u Hercegovini, najslađu hurmašicu.

– Ovaj kulinarski show će pokazati da osobe s invaliditetom, i to mladići i djevojke, članovi pomenutih udruženja, mogu, znaju, samo im treba pružiti šansu, s posebnim vještinama i sposobnostima kao i svi ostali da učestvuju u inkluziji u lokalnoj zajednici – naglasila je Rebac.

Važno im je, kako je dodala, da osposobe mlade osobe s invaliditetom da se zapošljavaju i na otvorenom tržištu, pa makar i kao pomoćni radnici u određenim ugostiteljskim prostorima, kuhinjama i slično.

Napravljene hurmašice će biti procijenjene od strane žirija, a nagradit će se ona koja bude najljepša, odnosno oni koji je budu radili bit će pobjednici showa.

– Ne želim unaprijed prejudicirati ko će to biti, ali se nadam kako će svi biti prvaci, da će svi biti najbolji i da će sigurno njihove hurmašice biti najljepše. Pozivamo sve da dođu, da isprobaju i da se uvjere na licu mjesta kako osobe s invaliditetom, mladići i djevojke, imaju sposobnosti i vještine ali da im treba pružiti šansu – poručila je Rebac.

  Komedija ‘Ambrina gostiona’ večeras u Mostaru

Svi učesnici showa “Najbolja hurmašica” dobit će nagrade i diplome za sudjelovanje u takmičenju.

Inače, slatki kulinarski show je završna aktivnost projekta “Independent living and employment – the path to full social inclusion of people with disabilities” kojeg financira Australijska ambasada iz Beča.  

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi