More
  VijestiU najslađem kulinarskom showu osobe s invaliditetom pravile hurmašice (VIDEO)

  U najslađem kulinarskom showu osobe s invaliditetom pravile hurmašice (VIDEO)

  Kulinarski show “Najbolja hurmašica” u kojem su učestvovali predstavnici triju organizacija osoba s invaliditetom s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona održan je u utorak u prostorijama Udruženja mladih “Ružičnjaka – Los Rosalesa” u Mostaru.

  Po riječima predsjednice tog udruženja Jasne Rebac, u današnjem kulinarskom showu učestvuju ekipe Udruženja “Susret” iz Čitluka, Udruženja Our Kids- Naša djeca te ekipa Udruženja mladih “Ružičnjaka – Los Rosalesa” koje prave tradicionalan kolač u Hercegovini, najslađu hurmašicu.

  – Ovaj kulinarski show će pokazati da osobe s invaliditetom, i to mladići i djevojke, članovi pomenutih udruženja, mogu, znaju, samo im treba pružiti šansu, s posebnim vještinama i sposobnostima kao i svi ostali da učestvuju u inkluziji u lokalnoj zajednici – naglasila je Rebac.

  Važno im je, kako je dodala, da osposobe mlade osobe s invaliditetom da se zapošljavaju i na otvorenom tržištu, pa makar i kao pomoćni radnici u određenim ugostiteljskim prostorima, kuhinjama i slično.

  Napravljene hurmašice će biti procijenjene od strane žirija, a nagradit će se ona koja bude najljepša, odnosno oni koji je budu radili bit će pobjednici showa.

  – Ne želim unaprijed prejudicirati ko će to biti, ali se nadam kako će svi biti prvaci, da će svi biti najbolji i da će sigurno njihove hurmašice biti najljepše. Pozivamo sve da dođu, da isprobaju i da se uvjere na licu mjesta kako osobe s invaliditetom, mladići i djevojke, imaju sposobnosti i vještine ali da im treba pružiti šansu – poručila je Rebac.

  Svi učesnici showa “Najbolja hurmašica” dobit će nagrade i diplome za sudjelovanje u takmičenju.

  Inače, slatki kulinarski show je završna aktivnost projekta “Independent living and employment – the path to full social inclusion of people with disabilities” kojeg financira Australijska ambasada iz Beča.  

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img