U Mostaru predstavljena knjiga o zdravstvenoj njezi djeteta

Knjiga “Zdravstvena njega djeteta”, koja objedinjuje teorijske i praktične teme vezane za zdravstvenu njegu djeteta, predstavljena je u petak u Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Knjigu su napisale prof. dr. sc. Darinka Šumanović-Glamuzina i doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž, u suradnji s Marinom Pandža, Jagodom Lesko i Tamarom Miličević, diplomiranim medicinskim sestrama.

Prof. Šumanović-Glamuzina istaknula je kako je riječ o kvalitetnom udžbeniku koji je namijenjen za liječnike, medicinske sestre, tehničare kao i studente, kako medicinskog fakulteta tako i fakulteta zdravstvenih studija.

Posebno je istaknula izuzetan doprinos toj knjizi u vidu priloga koje su napisale medicinske sestre Marina, Jagoda i Tamara.

“Knjiga je sažetak dugogodišnjeg stručnog i znanstvenog rada autorica. Ovo je, zapravo, samo temelj na kojem djelatnici Klinike za dječje bolesti SKB Mostar mogu dalje izgrađivati kuću znanja i humanizma”, zaključila je Šumanović-Glamuzina.

Zadovoljstvo zbog izdanja knjige iskazala je i doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž, koja zajedno s ostalim kolegama s Klinike za sljedeću godinu već radi na pripremi nove knjige.

Knjiga je predstavljena u skromnom ambijentu Klinike za dječje bolesti uz nadu da će predstavljanje sljedeće knjige biti upriličeno u novoj zgradi pedijatrije, kako bi usvojena teorijska i praktična znanja mogli primjenjivati u uvjetima koje zaslužuju i pacijenti, a i pedijatrijski djelatnici, priopćeno je iz SKB Mostar.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi