U Mostaru okrugli stol o temi “Sveobuhvatno obrazovanje o zdravlju mladih u Federaciji BiH”

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Populacijskog fonda Ujedinjenih nacija BiH (UNFPA), u petak, (19. novembra/studenog 2021. godine), s početkom u 10:00 sati, u Mostaru (u hotelu Bristol, ul. Mostarskog bataljona bb), održat će se Okrugli stol o temi „Sveobuhvatno obrazovanje o zdravlju mladih u Federaciji BiH“.

Cilj ovog skupa je prezentacija dosadašnjih iskustava u provođenju obrazovanja o zdravim životnim stilovima i zdravlju mladih u osnovnim školama u Sarajevskom i Bosansko-podrinjskom kantonu, te dogovor o modalitetima integrisanja ove teme u obavezne odgojno-obrazovne programe i u drugim kantonima u Federaciji BiH.

Okrugli stol će okupiti predstavnike kantonalnih ministarstava obrazovanja i prosvjetno-pedagoških zavoda, Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH i Instituta za populaciju i razvoj, te istaknute stručnjake i educirane nastavnike koji realiziraju ove teme u okviru nastavno-obrazovnog procesa.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Brano
Brano
Brano zna sve o filmovima i novim serijama. Čest je gost kulturnih događanja u našim gradovima. Najviše voli dobre koncerte i muzičke festivale.
spot_img

Popularno danas

Opčine i gradovi