U Mostaru održana svečana sjednica Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU)

  Na svečanoj sjednici Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH, održanoj u četvrtak 23. lipnja u Mostaru u povodom Dana Akademije, dodijeljene su povelje počasnim članovima – akademiku Davorinu Rudolfu i akademiku Miri Gavranu.

  Povelje su uručene i Branku Kataliniću, Mehmedu Akšamiji, Milenku Bevandi, Josipu Mlakiću, Peri Pavloviću, Zori Pilić, Misijani Brkić Milinković te Ivanu Anđeliću.

  Svečanost je otvorena prigodnim govorom predsjednika akademika Mladena Bevande. Akademik Bevanda je osim podnesenog izvješća istaknuo kako je plan Akademije raditi na širenju međunarodne suradnje te širenju i jačenju drugih djelatnosti iz različitih područja djelovanja.

  u mostaru održana svečana sjednica hrvatske akademije za znanost i umjetnost (hazu)

  U svom obraćanju akademik Bevanda uputio je čestitku Hrvatskom kulturnom društvu Napredak povodom obilježavanja 120 godina od osnutka kao i Matici hrvatskoj koja ova godine obilježava 180 godina svog postojanja.

  Tijekom svečanosti istaknuta je uloga Akademije u kulturnom i umjetničkom životu Hrvata u BiH s osvrtom na trenutnu političku situaciju u BiH te nastojanjima Hrvata da ostvare svoja prava.

  u mostaru održana svečana sjednica hrvatske akademije za znanost i umjetnost (hazu)

  Poručeno je kako nema političke volje da se riješi apsurdnost u BiH te da i veliki svjetski mirotvorci, među kojima i dobitnici Nobelovih nagrada, nisu toliko dugo tražili svoja prava koliko tugo to traže Hrvati u BiH.

  u mostaru održana svečana sjednica hrvatske akademije za znanost i umjetnost (hazu)

  Svečanoj sjednici, između ostalih, nazočili su i Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, dr. Dragan Čović, predsjednik HNS-a, Mario Kordić, gradonačelnik Grada Mostara, akademik Mehmed Akšamija, predsjednik Bošnjačke akademije znanosti i umjetnosti (BANU), mr. sc. Ivan Sabolić, veleposlanik RH u BiH.

  u mostaru održana svečana sjednica hrvatske akademije za znanost i umjetnost (hazu)
  Napretkov trio “Senso”

  U glazbenom dijelu programa nastupio je Napretkov trio “Senso”.

  PROČITAJ:   U Mostaru počinje naplata parkinga i za stanare: “Treba reda, ali preskupo je”

  Hrvatska akademija za znanost i umjetnost (HAZU) u BiH osnovana je 23. lipnja 2014. godine i na taj datum se obilježava Dan Akademije.

  U Mostaru održana svečana sjednica Hrvatske akademije za znanost i umjetnost (HAZU) Običan radio.

  www.obican.info

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  Šta vidjeti ?