U Mostaru održana promocija knjige Ane Dornik “Ti si Ta”

Karcinom… Strašna riječ, ali jos strašnija dijagnoza za sve one koje se s njom suočavaju. Svjedoci smo sve većeg broja oboljelih u posljednjih nekoliko godina,što je zaista poražavajuća statistika. Ovo je alaram da moramo svi reagirati I podizati svijest javnosti o preventivnim pregledima.

A svijest javnosti o važnosti ranog otkrivanja karcinoma dojke su sinoć u prepunoj dvorani odlučile podignuti  dvije Mostarke Maja Krnjić koja i sama onkološki bolesnik, te je vodila borbu protiv karcinom dojke i Jelena Šutić, organizatorica brojnih humanitarnih akcija diljem BiH putem Instagram profila “Pomozi mojoj nevjeri”, organizirajući promociju knjige Ane Dornik pod nazivom “Ti si ta”.

U životu Ane Dornik sve se promijenilo kada joj je u kolovozu prije dvije godine priopćeno da ima karcinom dojke. Borbu sa bolešću prihvatila je kao izazov, liječila se i jačala svoju volju. Ona je danas motivacija i inspiracija mnogim ženama, ne samo onim oboljelim od najtežih bolesti. Predsjednica je udruge „Žena za ženu“. Ana aktivno vodi i svoj instagram profil preko kojeg daje podršku mnogimženama diljem regije.

Liječnici su možda najvažnija karika kada govorimo o bilo kojoj bolesti, a posebno kada se radi o ovako „specifičnim“ oboljenjima poput karcinoma. Kada se borimo sa strahom, strepnjom, neizvjesnošću, liječnik je ona zraka svjetlosti na kraju tunela. Sinoćnjem predstavljanju knjige podršku je dala prim. doc. dr. sc. Inga Marijanović, dr. med., spec. onkologije i radioterapije, doktor Alen Humačkić, specijalist radiologije I magistra nutriciozima Nevena Ćorić, koja je ujedno i nutricionistica na odjelu Onkologije SKB-a Mostar. Njih troje su objasnili iz prakse kolika je važnost ranog otkrivanja karcinoma bilo koje vrste, jer kako se to laički kaže “Rana dojagnoza, dobra prognoza”.

  Hrvatskom kulturnom društvu “Napredak” uručeno prestižno priznanje Plaketa „Kralj Tvrtko Prvi Kotromanić“

“Dojmove ove večeri bih mogla prikazati dano tako da ne mogu vjerovati da sam se na javnom govoru pred toliko ljudi rasplakala. Jednostavno suze su rekle sve. Često mi kažu da sam postala jača i da vjerojatno jer je to moj svakodnevni “posao” naučiš se nositi s ljudskim teškoćama. No ovoga puta, ovo me slomilo. Što god da kažem biti će malo. Cilj svega je proširiti svijest o preventivom pregledu i pružiti podršku svima koji se bore.”

Dio sredstava od prodaje knjige dodijeljen je kao podrška ženi koja trenutačno vodi bitku sa karcinomom dojke, a nije u mogućnosti plaćati sama cijeli proces liječenja.

Brojni sponzori su također dali podršku ovom hvalevrijedom projektu kako bi se donirale knjige I na odjel Onkologije SKB-a Mostar I tako pomogli svim ženama koje u ovom trenurku vode bitku s opakom bolesti. Program na promociji knjige “Ti si ta” je vodila Antonela Vučić, voditeljica s radija Herceg-Bosne.

U Mostaru održana promocija knjige Ane Dornik “Ti si Ta”

Podižimo svijest javnosti o ranom otkrivanju karcinoma, tako će borba biti puno laksa, jer ipak NAJVEĆA POMOĆ JE PRUŽITI PODRŠKU.

U Mostaru održana promocija knjige Ane Dornik “Ti si Ta” Običan radio.

www.obican.info

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Ivo
Ivohttps://mostarski.info
Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
spot_img

Popularno danas

Općine i gradovi