U Mostaru danas Bajramski koncert

-

Bošnjačka zajednica kulture (BZK) “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina večeras organizira bajramski koncert, u ambijentalnom prostoru mostarskog Centra za kulturu u 21 sat

Predsjednik BZK “Preporod” Regionalnog društva Hercegovina Harun Hasanagić naveo je kako se održavanje ovogodišnjeg bajramskog koncerta u Mostaru odvija u sklopu manifestacije “Dani Preporoda 2021”, koja se od 16. do 25. srpnja održava u četiri grada u Bosni i Hercegovini, i to Sarajevu, Mostaru, Banja Luci i Trebinju.

“Potrudili smo se da bajramski koncert koji će se održati u Mostaru odražava tradiciju Bajrama, ali istovremeno i da zahvaljujući izvođačima, planiranom scenariju, tehničkoj izvedbi i ostalim segmentima koji će ga sačinjavati, bude atraktivan i zanimljiv posjetiocima. Svakako želimo iz Mostara, ovim koncertom poslati jasnu poruku prijateljstva”, kazao je Hasanagić.

Na koncertu će nastupiti Eldin Huseinbegović, hor Sejfullah iz Konjica, Pavao Aničić iz Siska, Ezher Helja, glumac Mirza Mušija, a organizatori su najavili i gosta iznenađenja.

Ulaz na koncert je besplatan, navodi u priopćenju BZK “Preporod” Regionalno društvo Hercegovina.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti