U Kosači predstavljeni maturalni radovi učenika likovnih umjetnosti

-

U Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru u petak je upriličena izložba maturalnih radova učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

– Ispraćamo 22. generaciju maturanata, a 20 učenika završava četverogodišnji smjer – kiparstvo, slikarstvo, grafika, modni te industrijski i reklamni dizajner. Svaki od učenika izložio je po tri rada, i to je njihov završni maturalni rad koji će im biti ogledalo budućnosti – rekao je u razgovoru za Fenu Ante Andričić, ravnatelj Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

Po njegovim riječima, procjena struke je da se radi o najboljoj izložbi od postojanja ove škole.

– U ovoj generaciji imamo 13 pohvalnica za odlično učenje i uzorno vladanje, a prosjek razreda je 4,55 – naglasio je Andričić.

Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića četverogodišnja je strukovna škola osnovana 1995. godine. Iako se radi o umjetničkoj školi, nastavni program omogućava učenicima koji završe ovu školu upis na bilo koji fakultet u Bosni i Hercegovini ali i izvan zemlje.

– Nadam se da ćemo u narednom razdoblju biti prvi izbor svima onima koji upisuju srednju školu, a vide se u umjetnosti – kazao je Andričić i dodao kako u zadnje vrijeme bilježe porast broja upisanih učenika.

Fena

spot_img
spot_img

Mostar vijesti