More
  VijestiKulturaU Kosači predstavljeni maturalni radovi učenika likovnih umjetnosti

  U Kosači predstavljeni maturalni radovi učenika likovnih umjetnosti

  U Galeriji kraljice Katarine Kosače u Mostaru u petak je upriličena izložba maturalnih radova učenika Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

  – Ispraćamo 22. generaciju maturanata, a 20 učenika završava četverogodišnji smjer – kiparstvo, slikarstvo, grafika, modni te industrijski i reklamni dizajner. Svaki od učenika izložio je po tri rada, i to je njihov završni maturalni rad koji će im biti ogledalo budućnosti – rekao je u razgovoru za Fenu Ante Andričić, ravnatelj Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića.

  Po njegovim riječima, procjena struke je da se radi o najboljoj izložbi od postojanja ove škole.

  – U ovoj generaciji imamo 13 pohvalnica za odlično učenje i uzorno vladanje, a prosjek razreda je 4,55 – naglasio je Andričić.

  Srednja škola likovnih umjetnosti Gabrijela Jurkića četverogodišnja je strukovna škola osnovana 1995. godine. Iako se radi o umjetničkoj školi, nastavni program omogućava učenicima koji završe ovu školu upis na bilo koji fakultet u Bosni i Hercegovini ali i izvan zemlje.

  – Nadam se da ćemo u narednom razdoblju biti prvi izbor svima onima koji upisuju srednju školu, a vide se u umjetnosti – kazao je Andričić i dodao kako u zadnje vrijeme bilježe porast broja upisanih učenika.

  Fena

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img