back to top

U iščekivanju druge bebe: Atletičar Filip Mihaljević nam otkriva – ‘Stiže još jedan bacač kugle!‘

Novozelanđanin Tom Walsh pobjednik je Memorijala Ivana Ivančića, natjecanja u bacanju kugle, dok je naš Filip Mihaljević zauzeo četvrto mjesto s hicem od 21,52 metara. Iz publike su ga pratile trudna supruga Gabrijela i sin Luka.

Nakon sedmog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, Filip Mihaljević vratio se u Zagreb. Na svoje omiljeno natjecanje koje se održava od 2014. godine pokraj gradskih fontana, a od 2015. nosi ime Memorijal Ivana Ivančića. Najbolji svjetski bacači kugle i ove su se godine okupili na popularnim Fontanama te oduševili publiku, a posebno uzbuđeni bili su Filipova supruga Gabrijela i jednoipolgodišnji sin Luka koji ga inače ne prate na turnirima pa im je ovo iskustvo bilo posebno zanimljivo. A uzbuđenje je prisutno i zbog druge bebe, što nam je atletičar otkrio.

“Ne prate me jer je sin još mali, a supruga je trudna – Luka će dobiti brata! Stiže još jedan bacač kugle”, s uzbuđenjem nam je otkrio Filip i dodao: “Kad sam na turnirima, nemam vremena ni za što. Nema razgledavanja, slobodnog vremena za obitelj ili slično, samo aerodrom, hotel, natjecanje i tako u krug”.

Svi atletičari koji su prije dva tjedna bili u Budimpešti na SP-u došli su i u Zagreb pa je samim time četvrto mjesto veliki uspjeh za njega.

“Mogu biti prezadovoljan, uvijek je veliko zadovoljstvo, ali i velika odgovornost nastupiti pred domaćom publikom. Ove godine je bilo jako puno dobrih hitaca. Ponosan sam”, ističe Filip. Nakon SP-a, kaže, malo se “ugasio” i nije imao motivacije za rano ustajanje, treninge i zdravu prehranu ali zagrebačka publika ga je “digla iz mrtvih”: “Vratili su me u život, osjećao sam se svježe i poletno”, govori, a sada će se malo odmoriti pa kreće u nove pobjede.

Uskoro ga ponovno očekuje najdraža uloga – ona roditeljska.

“Jako je teško uskladiti obiteljski život i profesionalni sport. To je odricanje na koje mora biti spremna cijela obitelji. Svi oni žive sport pa tako i moja supruga koja je cijeli svoj život podredila meni, a svoj stavila na čekanje. Drukčije trenutačno ne može. Srećom, možemo si priuštiti da ona ne radi, pa je doma i brine se za sina”, zaključuje Filip koji se sa suprugom vjenčao 2020. nakon tri godine veze.

u iščekivanju druge bebe: atletičar filip mihaljević nam otkriva – ‘stiže još jedan bacač kugle!‘ u iščekivanju druge bebe: atletičar filip mihaljević nam otkriva – ‘stiže još jedan bacač kugle!‘

 

Gloria.hr

livnovine.com

Popularno danas