U HNŽ-u aktivno više požara, vatrogasci na terenu

-

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji gori na području Konjica, Jablanice, Stoca i Mostara.

Na području Mostara aktivan je požar na Čabulji – lokalitet Bogodola, te na Sretnicama. Vatrogasci su na terenu te obilaze i kontroliraju požarište, priopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

Što se tiče općine Konjic, požar na podnožju planine Zvekuše na lokalitetu Galata još uvijek je aktivan. Na gašenju požara angažirana je vatrogasna jedinica Općine Konjic, radnici Šumarstva “Prenj” d.d. Konjic, a danas je u pomoć gasiteljima priskočilo 12 pripadnika Federalne specijalizirane jedinice civilne zaštite za gašenje požara otvorenog prostora.

Na području općina Stolac aktivan je požar na području Derana. Gori trava, visoko i nisko rastinje, a zbog nepristupačnosti terena onemogućeno je gašenje s kopna. Vatrogasci su na terenu i kontroliraju požarište.

Stanje na požarištu iznad naselja Donja Jablanica je nešto povoljnije u odnosu na prethodne dane, porastom dnevne temperature prisutno je nekoliko požarnih čvorišta na nepristupačnom terenu koji su manjeg intenziteta u odnosu na ranije razdoblje.

U Čapljini, Čitluku, Neumu i Prozor – Rami trenutno nema aktivnih požara, priopćeno je iz Federalne uprave Civilne zaštite.

spot_img

Mostar vijesti