back to top

U Grudama predstavljen program “Zdrave zajednice u BiH”

U četvrtak 4. travnja 2024. godine u Općini Grude predstavljen je program “Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini”.

Program “Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini” implementiraju Federalno ministarstvo zdravstva i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske uz podršku Vlade Švicarske, a u suradnji s Institutom za populaciju i razvoj.

Na samom početku prigodne riječi dobrodošlice organizatorima uputio je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj.

Direktorica Instituta za populaciju i razvoj, Emina Osmanagić prisutnima je predstavila projekt “Zdrave zajednice u Bosni i Hercegovini”. “Koncept zdrave zajednice” predstavio je pomoćnik ministra Federalnog ministarstva zdravstva, Goran Čerkez, a dr. Jadranko Kudra, suradnik za zdravstvene savjete Saveza općina i gradova F BiH, govorio je o suradnji s lokalnim vlastima.

Programom “Zdrave zajednice u BiH” u suradnji s lokalnim vlastima i zdravstvenim ustanovama, želi se utjecati na poboljšanje zdravstvenog stanja stanovništva u F BiH, s naglaskom na prevencije bolesti i promociju zdravlja, te stvaranje okruženja koje pozitivno utječe na zdravlje stanovništva.

Predstavljanju Programa uz načelnika Grizelja nazočili su djelatnici Općine Grude i predstavnici Doma zdravlja Grude.

u grudama predstavljen program “zdrave zajednice u bih” u grudama predstavljen program “zdrave zajednice u bih” u grudama predstavljen program “zdrave zajednice u bih” u grudama predstavljen program “zdrave zajednice u bih”

Post U Grudama predstavljen program “Zdrave zajednice u BiH” je prvi puta viđen na Grude Online.

www.grude-online.info

Popularno danas