U Dječjem vrtiću Čitluk održana završna faza projekta „Eko mališani“

Projekt “Eko mališani” ušao je u svoju završnu fazu te su mališani u suradnji s organizatorima dobili priliku posaditi mnoštvo biljaka koristeći kompost koji su mališani sami odložili u komposter u sklopu edukacije provedene kroz ranije faze projekta. Završna faza projekta “Eko mališani” jučer je održana u Dječjem vrtiću Čitluk.

Ovaj projekt osmislila je i provodi Broćanska udruga mladih, zajedno s partnerom Udruga mladih Agape i HPD Brotnjo u sklopu “Jačanja zelene mreže” koju uz financijsku podršku Ambasade Republike Italije u BiH, implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

Tijekom provedbe projekta u Dječjem vrtiću Čitluk, Gradskom vrtiću Ljubuški, vrtiću Sv. Mala Terezija i dječjem vrtiću Stefano na praktičan način prikazano je kompostiranje organskog otpada, a mališanima su također pružena znanja o vrstama i načinima sortiranja otpada, provedena edukacija o prednostima recikliranja, višekratne upotrebe reciklažnog otpada i o važnosti obnovljivih izvora energije. Uz navedeno, provedene su akcije čišćenja i kultiviranja vrtova lokalnih vrtića.

Foto: Dječji vrtić Čitluk

 

The post U Dječjem vrtiću Čitluk održana završna faza projekta „Eko mališani“ appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas