U Čerinu odana počast stradalim braniteljima

Danas je u Čerinu, povodom nadolazećih blagdana Svih svetih i Dušnog dana, odana počast svim stradalim braniteljima iz župe Čarin.

Počast braniteljima stradalim u Prvom svjetskom ratu, Drugom svjetskom ratu, poraću i Domovinskom ratu odana je kod spomenika poginulim braniteljima i u župnoj crkvi, a na ova dva mjesta, župna zajednica danas se okupila kako bi poginulim braniteljima iz župe Čerin počast odala polaganjem vijenaca, paljenjem svijeće, molitvom i misnim slavljem.

Predstavnici Hrvatskog narodnog sabora, Općine Čitluk, Mjesne zajednice Čerin, članovi obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i suborci polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odali su počast svim stradalim braniteljima iz župe Čerin, a zajedničku molitvu kod spomen obilježja predvodio je fra Marinko Šakota.

Fra Marinko Šakota, nakon odavanja počasti poginulim braniteljima kod spomenika, predvodio je i misno slavlje u čerinskoj župnoj crkvi.

Na sličan način sutra će se u Čitluku odati počast svim stradalim braniteljima s područja općine Čitluk. Naime, kod Spomen križa u Čitluk u 10,45 održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća, nakon čega će u crkvi Krista Kralja u Čitluku biti slavljena misa za sve poginule branitelje.

The post U Čerinu odana počast stradalim braniteljima appeared first on Općina Čitluk.

citluk.ba

Popularno danas