back to top

U Beču ubijene četiri žene i djevojčica (13) u manje od 24 sata

Austrijske vlasti istražuju ubojstva četiri žene i 13-godišnje djevojčice koja su se dogodila u Beču u jednom danu. Tri žene pronađene su na smrt izbodene u bordelu, piše The Guardian.

Tijela triju mladih žena pronađena su u bordelu u četvrti Brigittenau u petak navečer nakon što je svjedok obavijestio policiju. Muškarac (27) uhićen je u blizini pod sumnjom da je počinio zločine, a uz sebe je imao nož za koji se vjeruje da su njime počinjena ubojstva.

Motiv za ubojstva nije naveden, a osumnjičenik se još ispituje. Ranije u petak u stanu su pronađene žena i njena kći (13) koje su vjerojatno ugušene, kao glavni krivac navodi se otac djevojčice.

Austrijska udruga autonomnih skloništa za žene prošle je godine zabilježila 26 femicida zbog čega je vlada obećala oštrije mjere, među kojima je i povećanje iznosa za financiranje organizacija koje pomažu žrtvama nasilja.

Nevladine organizacije kažu kako vlada ne čini dovoljno da bi stala na kraj ubojstvima. Između 2010. i 2020. u Austriji je ubijeno 319 žena, uglavnom od strane njihovih partnera ili bivših partnera, s rekordnim brojem od 43 žrtve u 2019., pokazuje vladina studija.

U Beču ubijene četiri žene i djevojčica (13) u manje od 24 sata Dnevni.ba.

dnevni.ba

Popularno danas