More
  VijestiU 2021. godini u HNŽ-u zaposleno 40 djece poginulih branitelja i djece...

  U 2021. godini u HNŽ-u zaposleno 40 djece poginulih branitelja i djece RVI

  U povodu uspješno završenog natječaja kroz koji je u 2021. godini zaposleno 21 dijete poginulih branitelja i 19 djece ratnih vojnih invalida, u utorak je održan radni sastanak u prostorijama Ministarstva za pitanja branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

  Ministar za pitanje branitelja HNŽ-a Oliver Soldo, ravnateljica Federalnog zavoda za zapošljavanje Helena Lončar i ravnatelj Službe za zapošljavanje HNŽ-a Vlado Čuljak razgovarali su o provedbi i učincima projekata/programa, kao i planovima povećanja sredstava za tu svrhu u idućem razdoblju, a s obzirom na pozitivan odjek među ciljanom skupinom, priopćeno je iz Ministarstva za branitelje HNŽ-a.

  Na sastanku je istaknuto da je od 2017. do 2021. godine putem ovih projekata/programa zaposlen ukupno 191 korisnik iz braniteljske populacije, i to 122 djece poginulih branitelja i 69 djece ratnih vojnih invalida. Za tu svrhu do sada izdvojeno je 1.558.400 KM, a u planovima Ministarstva za narednu godinu je izdvajanje dodatnih 50.000 KM uz dosadašnjih 200.000 KM za veći broj korisnika.

  Kako je riječ o najosjetljivijoj kategoriji korisnika, djeci poginulih i nestalih branitelja, te djeci ratnih vojnih invalida, u Ministarstvu se poklanja posebna pozornost i čini dodatan angažman kako bi sve zainteresirane korisnike ciljane skupine pomogli kroz projekte sufinanciranja, priopćeno je iz Ministarstva za pitanje branitelja HNŽ-a.

  Spomenuti program Ministarstva za pitanja branitelja HNŽ-a o stjecanju radnog iskustva i usavršavanja djece poginulih branitelja, kako bi im se olakšala integracija na tržište rada kroz stjecanje radnog iskustva i usavršavanje na odgovarajućem radnom mjestu, prepoznala je i podržala Vlada HNŽ-a te se očekuje da će se značajnije proširiti i na druga tijela uprave i ustanove Vlade HNŽ-a, stoji u priopćenju.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img