back to top

Tuzlanski muzički dvojac osvaja srca, izdali pjesmu koja budi nostalgiju za devedesetima

U srcu Tuzle, dvojica strastvenih kantautora, Almir Gabrić Gabra i Azur Jahić, spojili su svoje talente u jedinstvenu muzičku simfoniju, predstavljajući svijetu svoje najnovije umjetničko djelo – pjesmu “Sve još miriše na tebe”.

Almir Gabrić Gabra, čije srce kuca za alternativnu scenu Tuzle već tri desetljeća, uvijek je težio da svoje misli pretvori u stihove koji dodiruju dušu. Skrivajući svoje rime od očiju javnosti sve do nedavno, kada je odlučio podijeliti svoju poeziju s nama, započevši s emotivnom “Ženom koja sanja”.

Iz te iskrene želje za dijeljenjem stvorila se čarobna saradnja s Azurom Jahićem, s kojim je Gabra već pisao sanjive melodije. Njihova nova kreacija, “Sve još miriše na tebe”, plod je njihove zajedničke vizije i umjetnčke saradnje, obećavajući da će se urezati u srca slušatelja kao balada koja se ne zaboravlja.

Sa nostalgijom obavijena radnja spota vraća nas u vremeplov devedesetih, era kada su emocije prenosili tonovi starih telefona, a ljubav se mjerila dužinom telefonskog kabela.

Gabra nam otvara dušu, otkrivajući kako su njihove prethodne zajedničke avanture u stvaranju muzike samo početak putovanja koje ih je odvelo na novu razinu saradnje, stvarajući nešto istinski predivno, baladu koja pokreće emocije i izaziva duboko razmišljanje.

Azur Jahić, s druge strane, uvodi nas u svijet spota, gdje su emocije tako opipljive da možete osjetiti težinu telefonske slušalice, čeznuti za dodatkom voljene osobe i osjećati se zarobljeno kada se veza prekine. Njihova muzička priča, ukrašena notama ljubavi i nostalgije, priča je o vremenu kada su srca bila bliska, a riječi tekle slobodno.

Zajedno s talentiranim timom, uključujući basistu Edvina Hadžića i bubnjara Anesa Beglerbegovića, pod režiserskom palicom Jahića i magičnim okom kamermana Jasmina Jatića, ova grupa umjetnika stvorila je ne samo pjesmu, već i priču koja će živjeti kroz generacije, podsjećajući nas na moć muzike da spaja srca i prenosi emocije preko granica vremena i prostora.

Popularno danas