Tuzlaci odustali od takmičenja u Ligi BiH

Rukovodstvo Univerzitetskog Košarkaškog kluba Student iz Tuzle odustalo je od igranja u predstojećoj sezoni Lige Bosne i Hercegovine.

Student je u prošloj sezoni osvojio titulu prvaka u A1 ligi BiH nakon što su u finalu play-offa savladali Orlovik iz Žepča. Poslije temljene analize, niza obavljenih razgovora i konsultacija, donesena je odluka o neigranju u Ligi BiH u sezoni 2022./2023. 

– Klub će nastaviti s radom na principima utvrđenim prilikom reaktiviranja. Radit ćemo na jačanju i proširivanju igračke baze, poboljšanju uvjeta za rad ekipe, sanaciji Univerziteske sportske dvorane i razvijanju ideje za uspostavljanje sportskog internata. U skladu s navedenim, pored nastupa u A1 ligi, od naredne sezone ćemo formirati tim i za A2 ligu, s sve kako bi dodatno pojačali rad sa mladim i perspektivnim Košarkašima sa područja grada Tuzle i uže regije. Na ovaj način ćemo dodatno pružiti mogućnost svim mladim Košarkašima da nastave svoj sportski razvoj nastupajući za klub kojem je razvoj i pružanje šanse mladima u prvom planu – navode u rukovodstvu UKK Student. 

UKK Student je funkcionirao na jednostavnom principu da se Košarkašima iz Tuzle i uže regije, kao i studentima Univerziteta u Tuzli, omogući da učešćem u radu kluba ostvare svoje sportske ciljeve, te žive, rade i školuju se u Tuzli.

 

– Uprava kluba se prilikom donošenja odluke suočila sa dva problema koje je morala analizirati. Prvi je, kao i u svakom klubu, kreiranje ekipe koja bi svojom kvalitetom bila spremna da odgovori izazovima Lige Bosne i Hercegovine, a sačinjina od igrača iz Tuzle i bliže okoline, a drugi je dobijanje podrške za rad od Univerziteta, Grada te institucije Tuzlanskog kantona koje smo predstavljali i koje ćemo prezentirati i u budućem radu. Rezultati analize pomenuta dva problema usmjerili su nas da donesemo racionalnu odluku i da rast i razvoj kluba gradimo korak po korak i vjerujemo da ćemo uskoro sa vlastitim stručnim i igračkim kadrom ponovno zaigrati u najkvalitetnijem razredu Košarke u našoj zemlji. Uprava kluba, treneri i grači pokazali su da vole i poznaju košarku, a to su osnovni preduvjeti za vođenje sportskog kolektiva, ali bez konkretne podrške Univerziteta, Grada i vlasti Tuzlanskog kantona novi kvalitativni iskorak nije moguć na utvrđenim principima funkcioniranja kluba. Na kraju, vjerujući da će ovaj sportski projekat u skorije vijeme biti prepoznat i dobiti konkretnu podršku, a mi ćemo nastaviti raditi, stvarati uvjete za razvoj Košarke u našoj sredini i omogućiti što širem broju mladih ljudi iz našeg grada da se bave košarkom i nastupaju za seniorski Košarkaški klub u našem gradu – navode u upravi UKK Student iz Tuzle. 

  SIVIĆ PROGOVORIO UOČI UTAKMICE SA TSC-OM NAKON SMJELJIVANJA IZ GZIRA: Situacija nije sjajna, ali u muci se poznaju junaci

sport1.oslobodjenje.ba

javno.ba

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Podijelite ga s prijateljima!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Alem
Alemhttps://www.tnt.ba
Alem je glavni i odgovorni urednik digitalnih medija naše Grupacije. Voli da piše o svom poslu, marketingu, online zaradi i putovanjima.
Da li izlazite na izbore u BiH?Da li planirate glasati na predstojećim izborima u Bosni i Hercegovini?

Popularno danas

Opčine i gradovi