Tri priznanja za kvalitetu meda Ivanu Galiću iz Posušja na Međunarodnom pčelarskom sajmu „Dalmatina“ u Splitu

Na 13. Međunarodnom pčelarskom sajmu „Dalmatina“ u organizaciji Saveza pčelarskih udruga Splitsko-dalmatinske županije među izlagačima je bio i posuški pčelar Ivan Galić, a upravo njegov med je osvojio čak tri nagrade: brončanu diplomu za bjelogorični medun, srebrenu diplomu za cvjetni med, te zlatnu diplomu za livadni med.

„Poslao sam tri uzorka meda na Agronomski fakultet u Zagreb. Moj rad s pčelama ove godine se isplatio. Dobio sam tri diplome, brončanu diplomu za bjelogorični medun, srebrenu diplomu za cvjetni med, te zlatnu diplomu za livadni med. Uglavnom, zadovoljan sam kao malo dijete. Ova godina mi je posebno darovna. Imam i količine i kvalitetu meda. Imam pet vrsta meda ove godine što je jedna posebna priča. Još jednom kažem da su rezultat moga rada i mojih pčela ove diplome. Hvala Bogu na daru iz prirode. I ja sam uzeo dio toga dara“, kazao je Ivan koji je ovom prilikom na sajmu nastupio s unukom Rokom.

Ukupno je na ovom sajmu u Splitu koji se održao protekloga vikenda, 4. i 5. studenoga u Splitu bilo 114 uzoraka meda pčelara s područja Hrvatske i Bosne i Hercegovine od ukupno 55 izlagača.

No, nisu Ivanu ova priznanja s Međunarodnog pčelarskog sajma u Splitu jedina ove godine. Nedavno, u mjesecu rujnu održan je i sajam prehrambeno – poljoprivrednih proizvoda, tradicionalnih zanata i turizma pod nazivom „Agro – tour Livno 2023.“. Na tom pak sajmu, Ivan je dobio dvije medalje, zlatnu i srebrenu za kvalitetu meda iz svog pčelinjaka. U Livnu je tako dobio zlatnu medalju za kvalitetu meda u kategoriji Cvjetni med (pčelinjak Vir – Posušje), te srebrenu medalju za kvalitetu meda u kategoriji Cvjetni med (pčelinjak Ravno – Kupres).

Med pčelara Ivana Galića poznat je po svom bogatom i složenom okusu. Ima blagu aromu cvijeća i šumskih plodova. Također je bogat antioksidansima, mineralima i vitaminima.

Ivan se pčelarstvom bavi već deset godina i kako nam je kazao, taj posao s vremenom se pretvorio u iskren i predan rad. „Pčelarstvom sam se počeo baviti iz hobija, a prve košnice sam dobio na poklon. Nisam očekivao da će taj moj hobi postati i moja prava ljubav, a ne neki posao ili obaveza koja me zaokuplja. Trenutno imam 80 košnica koje su locirane u Viru, ali ih tijekom godine prevozimo na medonosna područja, ovisno o djelu godine i sveopćim uvjetima. I ove nagrade u Livnu zaista doživljavam kao jednu nagradu za moj trud i drago mi je da se moja ljubav prema pčelama pretvorila u zlato i srebro. Iskreno se nadam da će to i potrošači znati cijeniti“, kazao je za Radio Posušje Ivan Galić Struja.

Objava Tri priznanja za kvalitetu meda Ivanu Galiću iz Posušja na Međunarodnom pčelarskom sajmu „Dalmatina“ u Splitu pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas