Tradicionalni koncert mladih talenata u Mostaru

-

Simfonijski orkestar Mostar u ponedjeljak, 7. lipnja, u kapelici franjevačke crkve u Mostaru održat će tradicionalni koncert mladih talenata, koji će okupiti višestruko nagrađivane talentirane glazbenike iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Simfonijski orkestar Mostar nastavlja organizirati Festival mladih talenata koji se, poput prethodnog održanog u listopadu 2020., može nazvati međunarodnim.

Na festivalu sudjeluju na domaćim i međunarodnim natjecanjima višestruko nagrađivani talentirani glazbenici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, najavili su organizatori.

Festival je izvrsna prigoda da svoje umijeće muziciranja podijele vrijedni violinisti iz Mostara, Čapljine, Jablanice, Sarajeva, Tuzle, Gradiške, Novske, Niša, Užica i Novog Sada.

Profesorice i profesor koji su pripremali soliste za Festival mladih talenata su: Ana Pranjković – Mostar, Jelena Vidović – Čapljina, Lidija Čović – Jablanica, Sanja Manov – Sarajevo, Maira Isaković – Tuzla, Ivan Otašević – Gradiška, Ivana Duvnjak – Novska, Marija Rajković – Niš, Olivera Janjić – Užice, Arabela Zorjan – Novi Sad.

Na koncertu će nastupiti 14 solista: Antonio Šarić, Nora Čović i Laura Jovanović iz Mostara, Zina Ivković iz Jablanice, Nika Gadžić iz Čapljine, Lejla Komar iz Sarajeva, Lamija Šišić iz Tuzle, Iva Ristić iz Gradiške, Amai Novaković iz Daruvara, Mandica Čepelak i Gabrijela Tadić iz Novske, Tadija Mutavdžić iz Niša, Isidora Nikolić i Anastasija Tomić iz Užica i Lana Zorjan iz Novoga Sada.

Gudačkim sastavom Simfonijskog orkestra Mostar ravnat će maestro Igor Tatarević.

Koncert će početi u 19 sati, a ulaz je slobodan.

spot_img
spot_img

Mostar vijesti