More
  VijestiKulturaTradicionalni koncert mladih talenata u Mostaru

  Tradicionalni koncert mladih talenata u Mostaru

  Simfonijski orkestar Mostar u ponedjeljak, 7. lipnja, u kapelici franjevačke crkve u Mostaru održat će tradicionalni koncert mladih talenata, koji će okupiti višestruko nagrađivane talentirane glazbenike iz BiH, Hrvatske i Srbije.

  Simfonijski orkestar Mostar nastavlja organizirati Festival mladih talenata koji se, poput prethodnog održanog u listopadu 2020., može nazvati međunarodnim.

  Na festivalu sudjeluju na domaćim i međunarodnim natjecanjima višestruko nagrađivani talentirani glazbenici iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, najavili su organizatori.

  Festival je izvrsna prigoda da svoje umijeće muziciranja podijele vrijedni violinisti iz Mostara, Čapljine, Jablanice, Sarajeva, Tuzle, Gradiške, Novske, Niša, Užica i Novog Sada.

  Profesorice i profesor koji su pripremali soliste za Festival mladih talenata su: Ana Pranjković – Mostar, Jelena Vidović – Čapljina, Lidija Čović – Jablanica, Sanja Manov – Sarajevo, Maira Isaković – Tuzla, Ivan Otašević – Gradiška, Ivana Duvnjak – Novska, Marija Rajković – Niš, Olivera Janjić – Užice, Arabela Zorjan – Novi Sad.

  Na koncertu će nastupiti 14 solista: Antonio Šarić, Nora Čović i Laura Jovanović iz Mostara, Zina Ivković iz Jablanice, Nika Gadžić iz Čapljine, Lejla Komar iz Sarajeva, Lamija Šišić iz Tuzle, Iva Ristić iz Gradiške, Amai Novaković iz Daruvara, Mandica Čepelak i Gabrijela Tadić iz Novske, Tadija Mutavdžić iz Niša, Isidora Nikolić i Anastasija Tomić iz Užica i Lana Zorjan iz Novoga Sada.

  Gudačkim sastavom Simfonijskog orkestra Mostar ravnat će maestro Igor Tatarević.

  Koncert će početi u 19 sati, a ulaz je slobodan.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img