Tomislavgrad: Općinski proračun za iduću godinu viši od 21 milijun KM, gotovo 8 milijuna namijenjeno kapitalnim investicijama

U Tomislavgradu je danas održana sjednica Općinskoga vijeća Tomislavgrad na kojoj se raspravljalo o Nacrtu proračuna za iduću godinu u iznosu višem od 21 milijun i 740 tisuća KM.

Proračun je najavljen kao razvojni, a kako je navedeno u obrazloženju, nastavlja se ulaganje u školske objekte, cestovnu infrastrukturu, izgradnja kružnoga toka, te značajan iznos za obnovu lokalnih prometnica Mokronoge – Letka – Oplećani (oko 500 tisuća KM) za što se očekuje i novac s viših razina vlasti. Navedeno je i kako je u probni rad pušten pročistač otpadnih voda vrijednosti od oko 5 i pol milijuna KM te izgradnja kanalizacije na Bobari u vrijednosti od oko milijun maraka. Općinski načelnik Ivan Buntić naglasio je kako je  skoro 8 milijuna maraka predviđeno za kapitalne investicije. Od toga oko 3 milijuna odnosi se na izgradnju prometnica.

Među ostalim, u Nacrtu proračuna za iduću godinu planiran je rast plaća za 10 posto i usklađivanje koeficijenata sa županijskim zakonom o plaćama.

Među ostalim, vijećnici su na današnjoj sjednici imenovali Krešimira Krištu za ravnatelja Gradske športske dvorane Tomislavgrad te rezrješili i ujedno imenovali novo Upravno vijeće Dječjeg vrtića Tomislavgrad. Dodajmo da će ubuduće u radu Općinskoga vijeća sudjelovati i Ivana Dodig iz HNP-a koja je danas položila vijećničku prisegu. 

U formi nacrta našla se i Odluka o usvajanju programske osnove za uređenje prostora oko Buškog jezera, a Prijedlogom Odluke o provođenju javne rasprave za donošenje Odluke o usvajanju programske osnove za uređenje prostora oko Buškog jezera usuglašeno je da će ista biti provedena 23. siječnja 2024. godine u 12.00 sati u zgradi Općine.

Dvadeset treća redovita sjednica Općinskog vijeća Tomislavgrad završila je Aktualnim satom u kojemu su vijećnici postavljali pitanja, a načelnik i općinske službe odgovarali na njih.

Tomislavcity/Općina Tomislavgrad

Objava Tomislavgrad: Općinski proračun za iduću godinu viši od 21 milijun KM, gotovo 8 milijuna namijenjeno kapitalnim investicijama pojavila se prvi puta na Tomislav City.

tomislavcity.com

Popularno danas