VijestiTelemach BH dobitnik dvije nagrade za najbrži internet i...

  Telemach BH dobitnik dvije nagrade za najbrži internet i najbolju internet mrežu u Bosni i Hercegovini od Ookla®

  Telemach BH kompanija objavila je danas zvanične rezultate Ookla® mjerenja koja su potvrdila da je Telemach BH internet najbrži, a fiksna internet mreža Telemach BH najbolje ocijenjena u Bosni i Hercegovini.

  Na osnovu nezavisnog međunarodnog mjerenja aplikacije Speedtest Intelligence® kompanije Ookla®, svjetskog lidera u aplikacijama za testiranje, prikupljanje podataka i analizu fiksnih i mobilnih mreža, Telemach internet u trećem i četvrtom kvartalu 2021. godine bio je najbrži u Bosni i Hercegovini prema Ookla® Speed Score.

  Istraživanje sprovedeno na 853,284 testova korisnika kablovskog, optičkog, uključujući i testove putem WiFi konekcija od 1.7. do 31.12.2021. godine zvanično je potvrdilo da je internet kompanije Telemach BH najbrži, dok je Telemach mreža najbolje ocijenjena u cijeloj zemlji na osnovu mjerenja korisničkog zadovoljstva.

  Veoma smo ponosni na ovo priznanje koje je došlo kao rezultat predanog decenijskog rada na razvoju Telemach mreže u Bosni i Hercegovini i za Bosnu I Hercegovinu. Nagrada za najbrži internet i najbolje ocijenjenu mrežu ima dodatnu vrijednost sada kada su naši servisi posebno važan dio života svih naših korisnika. Ova nagrada dokaz je dobro obavljenog posla našeg tima, vrhunskih usluga i korisničkog iskustva – rekao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach BH.

  Vodeća Speedtest aplikacija kompanije Ookla® predstavlja nezavisan i precizan metod mjerenja brzine, koji je tokom vremena postao globalni zlatni standard kada je riječ o ovoj industriji, na osnovu podataka dobijenih na preko 10 miliona korisničkih testova dnevno.Speedtest® nagrade, koje dodjeljuje kompanija Ookla®, rezervisane su za telekomunikacijske operatere koji su pružili izuzetne internet performanse i pokrivenost na tržištu.

  Kompaniji Telemach BH sa zadovoljstvom uručujemo nagradu za najbržu i najbolje ocijenjenu fiksnu internet mrežu u Bosni i Hercegovini. Ovo priznanje je potvrda izuzetnih performansi tokom trećeg i četvrtog kvartala 2021. na osnovu Ookla rigorozne analize podataka iz Speedtest mjerenja koja pokreću krajnji korisnici – rekao je Doug Suttles, izvršni direktor kompanije Ookla.

  telemach bh dobitnik dvije nagrade za najbrži internet i najbolju internet mrežu u bosni i hercegovini od ookla®
  Telemach BH dobitnik dvije nagrade za najbrži internet i najbolju internet mrežu u Bosni i Hercegovini od Ookla®

  O kompaniji Ookla®:

  Ookla® je svjetski lider u analizi mobilnih i širokopojasnih mreža aplikacijama za testiranje i srodnim tehnologijama. Speedtest® je vodeća platforma za testiranje mreže kompanije Ookla, koja svakog dana prikuplja stotine miliona podataka o performansama i kvalitetu mreža širom svijeta. Operateri, kompanije i vladine agencije koriste Ookla podatke kao jedinstvene  i trenutne informacije o stanju mreža i online usluga.

  Ookla je dio Ziff Davis (NASDAQ: ZD), digitalne medijske i internet kompanije čiji portfolio uključuje vodeće brendove u oblasti tehnologije, zabave, kupovine, zdravlja, scyber bezbjednosti i marketinško-tehnološkim alatkama. Sjedište kompanije Ookla nalazi se u Seattle u SAD, sa kancelarijama širom svijeta.

  Za više informacija posjetite www.ookla.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena 0 / 5. Brojanje glasova: 0

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Ivo
  Ivohttps://mostarski.info
  Ivo je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.

  DRUGI UPRAVO ČITAJU

  spot_img