back to top

Tehnološki park Posušje: Projektni posjet Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH za provjeru trajnosti projekta COMPETE PLAMET

Jučer je,  u prostorijama Tehnološkog parka Posušje u poslovnoj zoni Osrdak, upriličen projektni posjet Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske vezana za  provjeru trajnosti projekta HR-BA-ME265 COMPETE PLAMET.

Naime, projekt COMPETE PLAMET je odobren i ugovoren u okviru 1. Poziva na dostavu projektnih prijedloga Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014. – 2020. od 15. listopada 2017. do 14. srpnja 2020. u ukupnom iznosu od 1.603. 369,21 EUR. Projekt je uključivao ulaganje u infrastrukturne investicije u poslovnoj zoni Osrdak, nabavljene CNC strojeve za obradu metala i plastike ali i informatičku opremu i namještaj za potpuno opremanje Tehnološkog parka Posušje.

Na projektnom posjetu su sudjelovali općinski načelnik Ante Begić s predstavnicima Odsjeka za gospodarstvo i razvoj, ravnatelj Javne ustanove Razvojne agencije Županije Zapadnohercegovačke-HERAG Radoslav Luburić sa suradnicima, predstavnici Tehnološkog parka Posušje i predstavnici Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Posjet je protekao uredno s obzirom kako se cjelokupna oprema koristi sukladno namjeni, što su potvrdili i predstavnici Upravljačkog tijela. Naglasili su kako ovakvih i sličnih projekata treba biti više u cijelom programu te kako će pozitivne dojmove s terena svakako prenijeti kolegama nakon povratka.

Razgovaralo se i vremenskim rokovima odobravanja već prijavljenih projekata i nastavku buduće suradnje, čemu se iskreno nadamo i veselimo, priopćeno je iz Općine Posušje.

Objava Tehnološki park Posušje: Projektni posjet Upravljačkog tijela Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije RH za provjeru trajnosti projekta COMPETE PLAMET pojavila se prvi puta na Posušje.info.

www.posusje.info

Popularno danas