Teatar Exit iz Zagreba gostovao u Mostaru

-

U okviru kulturne manifestacije “Mostarsko ljeto 2021” u Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak navečer gostovao je teatar “Exit” iz Zagreba, čiji je ansambl na Velikoj sceni NPM-a izveo predstavu “Pluća” autora Duncana Macmillana, u režiji Aide Bukvić.

Pluća su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno postala stil življenja.

Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskošću u kojem se neka vrata promaše, na nekima se izgubi previše vremena, dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku, na pravom mjestu, kada se ipak dogodi ‘život’, napisala je o predstavi redateljica Aida Bukvić.

 U predstavi igraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić.

– Presretna sam što ću večeras prvi put odigrati kazališnu predstavu pred mostarskom publikom. U životu sam odigrala zaista mnogo predstava, ali eto nikad dosad nisam imala priliku igrati pred publikom u Mostaru. Iako smo se ovdje danas suočili s pravim tropskim vrućinama, dat ćemo sve od sebe, kako bismo se što bolje predstavili publici. Čast nam je što smo pozvani da uveličamo Mostarsko kulturno ljeto – kazala je Đokić uoči predstave.  

– Nije mi prvi put da sam u Mostaru, igrao sam puno puta predstava u Mostaru. Ipak ovdje večeras prvi put nastupamo s predstavom ‘Pluća’.  Igrana je po cijeloj regiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i bližimo se stotoj izvedbi tako da je ova predstava teatra Exit vrlo uspješna. Govori o dvoje mladih, ekološki osviještenih ljudi koji propituju sebe, život, uz ekološku notu. To je vrlo duhovita životna predstava. Jako mi je drago i čast mi je da smo predstavljeni kao jedan od najznačajnijih događaja na ovogodišnjoj manifestaciji ‘Mostarsko ljeto’, a s obzirom na to da je u istom terminu i utakmica pariramo tom događaju. Oni koji dođu večeras su pravi zaljubljenici u pozorište, a očekujem da će to večeras većinom biti ženska populacija –  istaknuo je Bukvić.

 “Mostarsko ljeto” se nastavlja u ponedjeljak, 2.  kolovoza, u Spomen kući “Džemal Bijedić”, Muzeja Hercegovine Mostar, izložbom “Antički srednjovjekovni spomenici”, autora Edina Mulovića.

spot_img

Mostar vijesti